Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάνατος πυροσβέστη: Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί του – Η ανακοίνωση του υπουργείου
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος πυροσβέστη: Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί του – Η ανακοίνωση του υπουργείου

Θάνατος πυροσβέστη: Προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον τραγικό θάνατο του 45χρονου πυρονόμου.

Θάνατος πυροσβέστη: Προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον τραγικό θάνατο του 45χρονου Πυρονόμου, πατέρα δύο παιδιών, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για την διευκρίνιση των συνθηκών και τις τυχόν ευθύνες

Οι διαταγές δόθηκαν προκειμένου να διευκρινισθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες ο άτυχος Πυρονόμος, που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο χημικών και μονωτικών υλικών, έχασε τη ζωή του, παρά τις προσπάθειες διασωστών του ΕΚΑΒ, που έφθασαν επί τόπου όταν κλήθηκαν.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών και πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών 

Ο άτυχος Πυρονόμος ήταν σύζυγος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Επίσης ήταν πάντα δραστήριος για τα δικαιώματα των συναδέλφων του και γι αυτό το λόγο είχε εκλεγεί από τους ίδιους ως πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Κι άλλος πυροσβέστης στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα 

Επίσης κι άλλος πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Επιδιώκεται δηλαδή να γίνει γνωστό μέσα από τις ένορκες καταθέσεις, αν από τους ανωτέρους και υπεύθυνους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είχαν δοθεί οδηγίες για την αυτοπροστασία των πυροσβεστών και αν είχαν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε και σε επίσημη ανακοίνωση για την απώλεια του Πυρονόμου εν ώρα καθήκοντος, που έχει ως εξής:

«Σήμερα (σ.σ χθες) τις μεσημεριανές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του, ο Πυρονόμος Τσαλής Δημήτριος 45 ετών, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι του Πυρονόμου 

Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι του Πυρονόμου συνέχιζαν τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς προσδοκώντας ότι θα την θέσουν υπό έλεγχο.

Η ανακοίνωση υπουργού και υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη 

Την ίδια ώρα η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου, με ανακοίνωσή τους, όπως αναφέρεται, εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του 45χρονου Πυρονόμου Δημήτρη Τσαλή, πατέρα δύο παιδιών και Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχασε ένα άξιο στέλεχος”

“Το Πυροσβεστικό Σώμα έχασε ένα άξιο στέλεχος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του” καταλήγουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις