Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκρηξη Γλυφάδα: Αρχιμαφιόζος, διακινητής ναρκωτικών ο οδηγός της Mercedes
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Γλυφάδα: Αρχιμαφιόζος, διακινητής ναρκωτικών ο οδηγός της Mercedes

Έκρηξη Γλυφάδα: Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που ανατινάχθηκε το πρωί σπέρνοντας τον τρόμο στην περιοχή.

Έκρηξη Γλυφάδα: Τρόμος σήμερα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Νικόλαου, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε πολυτελές όχημα.

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, ένας άνδρας που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι 56 ετών από τον Λίβανο με αυστραλιανό διαβατήριο μπήκε στο πολυτελές όχημα του, μάρκας Mercedes, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο πάρκινγκ στον αριθμό 128 της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Τη στιγμή που έβαλε μπροστά, σημειώθηκε η έκρηξη. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε αλλά τρία παρακείμενα παρκαρισμένα οχήματα.

Παγιδευμένη με δυναμίτη η Mercedes 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν τα υπολείμματα δυναμίτη και συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο ή με παγίδευση του ΙΧ.

Ο σωματώδης άνδρας φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και τα πόδια, ενώ από το φλεγόμενο όχημα τον ανέσυραν ζωντανό και με τις αισθήσεις του δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πιθανότατα αποτελούσαν συνοδεία του.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακρωτηριασμό.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες που τον συνόδευαν, έβγαλαν τον τραυματία από το παράθυρο του κατεστραμμένου πολυτελούς αυτοκινήτου, από την πλευρά του συνοδηγού. Το θύμα σωριάστηκε στο έδαφος και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο όχημα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο άνδρας είχε βγει από παρακείμενο γυμναστήριο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Λίγα λεπτά αργότερα η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε και στα δυο ρεύματα της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Επί τόπου έφτασε και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Έκρηξη Γλυφάδα: Τα στοιχεία για τον τραυματία

Ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος δεν έχει ξεκαθαριστεί αν είναι ο ίδιος που τραυματίσθηκε σοβαρά, φέρεται να είναι σκληρός αρχιμαφιόζος στην Αυστραλία.

Ο βίος και η πολιτεία του ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών και ήταν συναρχηγός σκληρής συμμορίας μηχανόβιων, σύμφωνα με το newsit.gr.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ ο συγκεκριμένος άνδρας με τα αρχικά A.J.M. ήταν αρχιμαφιόζος στην Αυστραλία, διακινητής ναρκωτικών και υπαρχηγός σκληρής και αδίστακτης συμμορίας με μηχανές.

Παρά το γεγονός ότι έχει διαφύγει από την Αυστραλία τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος άνδρας θεωρείται ότι ασκεί ακόμα μεγάλη επιρροή στον υπόκοσμο της χώρας που δρούσε.

Λέγεται ότι το 2013 έφυγε για το Ντουμπάι και στην συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα. Έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών αλλά και ήταν παρών στην απαγωγή του βαρόνου των ναρκωτικών Γουέιν Ρόντνει Σνάιντερ στην Ταϊλάνδη το 2015.

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα αυστραλιανά ΜΜΕ, «ο A.J.M. ζει στο πλούσιο παραλιακό προάστιο της Αθήνας, την Γλυφάδα, γνωστή και ως «τα ελληνικά Χάμπτονς».

Τα ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι έχει μεταφέρει τις μαφιόζικες δραστηριότητές του στην Ελλάδα και συνεργάζεται με την ρωσική μαφία.

Πώς σώθηκε ο οδηγός

Ένας άνδρας, έσπευσε να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού και να τον βγάλει από το αυτοκίνητο, δευτερόλεπτα πριν αυτό τιναχθεί στον αέρα. «Ένας νεαρός, 1.90 περίπου με άσπρο φούτερ, έβγαλε τον οδηγό από την πόρτα του συνοδηγού. Τον πήρε αγκαλιά και τον πήγε σέρνοντας στην αριστερή λωρίδα της Βουλιαγμένης» είπε στο newsit.gr ιδιοκτήτης καταστήματος στη Γλυφάδα.

Όπως είπε βγήκε κι εκείνος έντρομος στο δρόμο μόλις άκουσε την έκρηξη. Το θύμα είχε τις αισθήσεις του. Δευτερόλεπτα αφού ο νεαρός με το λευκό φούτερ τον έβγαλε από το αυτοκίνητο, εκείνο έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις