Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πρώτη κατοικία 2019: Έδωσαν τα χέρια τράπεζες – κυβέρνηση
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πρώτη κατοικία 2019: Έδωσαν τα χέρια τράπεζες – κυβέρνηση

Πρώτη κατοικία 2019: Συμφωνήθηκαν και τελευταίες λεπτομέρειες για τον νέο "νόμο Κατσέλη". Σύντομα στην Βουλή το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πρώτη κατοικία 2019: Ολοκληρώθηκε το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, μετά την συνάντηση που είχαν στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και ο υπουργός και ο υφυπουργός Επικρατείας κ.κ. Φλαμπουράρης και Λιάκος.

«Η συμφωνία θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10» σημείωναν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Φλαμπουράρη, για το σχέδιο που θα αφορά την πρώτη κατοικία.

Η συμφωνία προβλέπει ένα χρόνο προστασίας για όλους με το χρονικό αυτό διάστημα να φτάνει στα πέντε χρόνια για ανέργους και ανάπηρους.

Η ρύθμιση αφορά σε υπόλοιπο δανείου  €130.000 και για σπίτια αντικειμενικής αξίας μέχρι €250.000.

Σε ό,τι αφορά στο εισόδημα αυτό ορίζεται έως €12.500 για άγαμους και έως €21.000 για έγγαμους προσαυξημένο κατά €5.000 για κάθε παιδί με πλαφόν τα €36.000.

Την Τρίτη κατατίθεται το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πρώτη κατοικία 2019: Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το νέο πλαίσιο θα προστατεύει όσους έχουν λάβει δάνειο έως 130.000 ευρώ, και η αντικειμενική αξία του σπιτιού τους δεν ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Όσοι οφειλέτες βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία, θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα προκειμένου να προστατευθεί η πρώτη κατοικία τους.

Και εκεί όμως θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις