Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη δυσφορία για την προσπάθεια διεύρυνσης προς την Κεντροαριστερά
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη δυσφορία για την προσπάθεια διεύρυνσης προς την Κεντροαριστερά

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στον πρωθυπουργό για την προσπάθεια διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής - "Πόρτα" από ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν στα τάρταρα, έχει να αντιμετωπίσει και τις έντονες αντιδράσεις από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για το θέμα της διεύρυνσης προς την Κεντροαριστερά.

Τόσο οι αντιδράσεις του ΚΙΝΑΛ όσο και του Ποταμιού, δείχνουν περίτρανα πάντως πως οι προσπάθειες της Κουμουνδούρου απέτυχαν.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δηλώνουν δυσαρεστημένα για το γεγονός ότι η προσπάθεια διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής, εν τέλει συσπειρώνει το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι.

Ειδικότερα, μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου που συνεδρίασε το απόγευμα στην Κουμουνδούρου, έδειξαν την αντίθεσή τους στον τρόπο που οργανώθηκε και εκτελέστηκε σε πρώτη φάση η απόπειρα διεύρυνσης προς τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑς

Η κριτική έχει να κάνει με το γεγονός πως η όλη προσπάθεια έγινε άκομψα, αντί να ακολουθηθεί η λογική του προσκλητηρίου και της πρότασης συνεργασίας.

Αν κάτι έχει προκαλέσει μεγάλη δυσφορία, είναι και οι οι «μετεγγραφές» των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα στο κυβερνητικό σχήμα. Αρκετοί υπενθύμισαν πως τα δύο αυτά στελέχη είχαν εκφραστεί αρνητικά στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η δήλωση Τσίπρα έξω από την Κουμουνδούρου

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε για πρώτη φορά να κάνει δηλώσεις έξω από την Κουμουνδούρου.

Στην δήλωσή του, η οποία συμφωνήθηκε ομόφωνα από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός απηύθυνε προσκλητήριο «σε όσους αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικοί» για μέτωπο «εναντίον της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού», ενόψει των ευρωεκλογών.

“Πόρτα” σε ΣΥΡΙΖΑ από ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι

«Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωση του είναι εκ του πονηρού» σχολίασε το ΚΙΝΑΛ την πρόσκληση του πρωθυπουργού για συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων ενόψει ευρωεκλογών.

Η Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας «είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς».

Μάλιστα, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον  Φρανς Τίμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις Ευρωεκλογές. Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΦΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗς

Αρνητικός και ο Σταύρος Θεοδωράκης 

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση για τα 5 χρόνια Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Και θέλω εδώ να απαντήσω στον κ. Τσίπρα που πριν λίγες ώρες είπε πάλι ότι καλούμε τους προοδευτικούς της χώρας να ενωθούν μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε τους συντηρητικούς, τους ακροδεξιούς και τους νεοφιλελεύθερους. Απαντώ λοιπόν στον κ.Τσίπρα.

Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές. Είμαστε ευρωπαϊστές. Και το έχω ξαναπεί. Η ψήφιση, η τολμηρή απόφαση να στηρίξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αυτόνομο δρόμο μας, λέγοντας στους πολίτες την αλήθεια και γι’ αυτόν που κυβερνάει και γι’ αυτόν που θέλει να έρθει. Δεν θα επιστρέψουμε ως χώρα στους υπουργούς του παρελθόντος, αλλά θα πολεμήσουμε και αυτήν την κυβέρνηση που είναι αναποτελεσματική και διαλυτική».

Δείτε ακόμη: 

ΣΥΡΙΖΑ: Μυστικές νυχτερινές συναντήσεις και προεκλογικός “πονοκέφαλος”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις