Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

22

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημήτρης Κουφοντίνας: Οριστικό “όχι” σε νέα άδεια
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Οριστικό “όχι” σε νέα άδεια

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αυτή τη φορά δε θα πάρει την 6ήμερη άδεια που είχε αιτηθεί.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, υπέστην την απόρριψη του αιτήματος του, στην 7η κατά σειρά άδεια.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου αρνήθηκε οριστικά το αίτημα άδεια, υιοθετώντας ουσιαστικά τη θέση που εξέφρασε πριν λίγες μέρες ο εισαγγελέας των φυλακών.

Για πρώτη φορά από το φθινόπωρο του 2017 δεν έγινε δεκτό το αίτημα του πολύ-ισοβίτη για έξοδό του από τις φυλακές, αυτή τη φορά από τις φυλακές Βόλου.

Στις τελευταίες φυλακές έχει μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα αν και στο παρελθόν τού είχαν χορηγηθεί έξι διήμερες ή τετραήμερες άδειες.

Προ ημερών αρνητικός ήταν και ο εισαγγελέας των φυλακών με τον Δημήτρη Κουφοντίνα να εμφανίζεται αυτοπροσώπως ενώπιον του συμβουλίου προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του υπερασπιζόμενος το νέο του αίτημα.

Δημήτρης-Κουφοντίνας.jpg

Γιατί αρνήθηκαν την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο εισαγγελικός λειτουργός αρνήθηκε την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα.

Αντίθετα στην προσφυγή που άσκησε στο δικαστικό συμβούλιο, αναφέρεται εκτενώς στη βαρύτατη εγκληματική του δράση, αλλά και στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπήρξε αμετανόητος.

Οι λόγοι για τους οποίους απέρριψε το Συμβούλιο Πλειμμελειοδικών το αίτημα Κουφοντίνα για νέα άδεια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα μήνα είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τις διαρροές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο λόγος ήταν ότι διέρρευσαν πληροφορίες πως στο τέλος αυτού του μήνα ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα πάρει νέα άδεια και μάλιστα 6ήμερη.

Λίγο αργότερα τα πήραν όλα πίσω. 

Στην πρώτη διαρροή από το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφεραν μάλιστα ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνα θα πάρει όχι 4ήμερη άδεια συν 2 μέρες οδοιπορικά, αλλά κανονικά 6ήμερη άδεια.

Με τα έργα στο δρόμο δεν τηρείται πλέον το κριτήριο που ήθελε να χορηγούνται δύο ημέρες οδοιπορικά σε όσους το σπίτι τους απέχει από τη φυλακή περισσότερα από 300 χλμ.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία, έκτη άδεια που είχε λάβει ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν τις ημέρες των γιορτών.

Τότε είχε ξεσηκωθεί τεράστια θύελλα, όταν τη δεύτερη ημέρα του χρόνου ο φαρμακοχέρης της 17Νοέμβρη εθεάθη να κάνει τη βόλτα του, ελεύθερος, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στα σημεία που δολοφόνησε τους Μπακογιάννη, Αξαρλιάν και Βρανόπουλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις