Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ράμι Μάλεκ: Από το “Mr Robot”, στην κατάκτηση του σπουδαιότερου Όσκαρ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ράμι Μάλεκ: Από το “Mr Robot”, στην κατάκτηση του σπουδαιότερου Όσκαρ

Ράμι Μάλεκ: Ο 37χρονος κατάφερε να γράψει ιστορία υποδυόμενος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον “τεράστιο” Φρέντι Μέρκιουρι  Ο Ράμι Μάλεκ έφυγε από το Dolby Theater, μετά την ολοκλήρωση των Όσκαρ 2019, με ένα από τα σπουδαιότερα βραβεία, αυτό του Α΄Ανδρικού Ρόλου. Πρωταγωνιστής του Bohemian Rhapsody, ο Μάλεκ, τρελάθηκε από τη χαρά του μόλις άκουσε το όνομά […]

Ράμι Μάλεκ

Ράμι Μάλεκ: Ο 37χρονος κατάφερε να γράψει ιστορία υποδυόμενος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον “τεράστιο” Φρέντι Μέρκιουρι 

Ο Ράμι Μάλεκ έφυγε από το Dolby Theater, μετά την ολοκλήρωση των Όσκαρ 2019, με ένα από τα σπουδαιότερα βραβεία, αυτό του Α΄Ανδρικού Ρόλου.

Πρωταγωνιστής του Bohemian Rhapsody, ο Μάλεκ, τρελάθηκε από τη χαρά του μόλις άκουσε το όνομά του και όπως και στις άλλες βραβεύσεις, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Queen και τον Φρέντι Μέρκιουρι που έδωσαν την έμπνευση για το ρόλο.

“Είμαι γιος μεταναστών από την Αίγυπτο, Αμερικανός πρώτης γενιάς. Και μέρος της ιστορίας μου γράφεται αυτή τη στιγμή. Και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων σε κάθε έναν από εσάς και σε όσους πίστεψαν σε μένα”.

Με τα λόγια αυτά, ο Ράμι Μάλεκ ευχαρίστησε τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου.

Κατεβαίνοντας από τη σκηνή, ο Ράμι Μάλεκ, μέσα στην ταραχή του, έφαγε και μία τούμπα…

Φυσικά, όλοι έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον καλύτερο ηθοποιό της χρονιάς.

Αποτέλεσμα εικόνας για rami malek oscar

Ο Μάλεκ ευχαρίστησε τους πάντες, πλην του σκηνοθέτη της ταινίας,Μπράιαν Σίνγκερ, που απολύθηκε μετά τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που ήρθαν στο φως.

Αποτέλεσμα εικόνας για rami malek oscar

Το «Bohemian Rhapsody», ταινία που ο τίτλος της παραπέμπει στο ομώνυμο τραγούδι των Queen, αφηγείται την ιστορία της μπάντας από την αρχή, από το 1970 στο Λονδίνο και την ένταξη του Φρέντι Μέρκιουρι, ως την εμβληματική συμμετοχή τους στο «Live Aid» του 1985.

Ράμι Μάλεκ: Το τρυφερό φιλί στη σύντροφό του

Ο Μάλεκ δεν παρέλειψε να δώσει ένα παθιασμένο φιλί στην σύντροφό του, η οποία βρισκόταν όλη τη βραδιά δίπλα του. Μάλιστα εκείνη φρόντισε να του σκουπίσει και το κραγιόν λίγο πριν εκείνος ανέβει στη σκηνή των Όσκαρ.

Από τα ρολάκια, καλύτερος ηθοποιός

Γεννημένος στο Λος Άντζελες στις 12 Μαΐου του 1981 από Αιγύπτιους μετανάστες, σπούδασε υποκριτική στο πανεπιστήμιο του Έβανσβιλ στην Ιντιάνα. Για χρόνια περιορίστηκε σε έκτακτες συμμετοχές και μικρά ρολάκια σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Η αλήθεια είναι ότι τις ερμηνείες του στα “The war at home”, “Gilmore Girls”, “Medium”, “Night at the Museum”, “Twilight Saga: Breaking Down Part 2” μάλλον δεν τις θυμάται κανείς.

Όλα αυτά, μέχρι το 2015. Οπότε και κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά φαινόμενο “Mr Robot”. Στη σειρά, που κινείται ανάμεσα στο δράμα και το θρίλερ, υποδύεται έναν τεχνικό ασφαλείας που πάσχει από αγχώδη διαταραχή, κατάθλιψη, παράνοια και παραισθήσεις.

Κάπου εκεί, τον ανακάλυψε το λαμπερό Χόλιγουντ…

Δείτε ακόμη: 

Σχέση με Ελληνίδα ηθοποιό έχει ο Ράμι Μάλεκ του Bohemian Rhapsody

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις