Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στάνλεϊ Ντόνεν: “Έφυγε” ο σκηνοθέτης του Singin’ in the Rain
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στάνλεϊ Ντόνεν: “Έφυγε” ο σκηνοθέτης του Singin’ in the Rain

Στάνλεϊ Ντόνεν: Ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ πέθανε σε ηλικία 94 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γιος του Ο Στάνλεϊ Ντόνεν, σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης και ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε ένας από τους γιους του στην εφημερίδα Chicago Tribune. […]

Στάνλεϊ-Ντόνεν.jpg

Στάνλεϊ Ντόνεν: Ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ πέθανε σε ηλικία 94 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γιος του

Ο Στάνλεϊ Ντόνεν, σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης και ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε ένας από τους γιους του στην εφημερίδα Chicago Tribune.

“Έφυγε” στη Νέα Υόρκη από καρδιακή προσβολή.

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1924 στην Κολούμπια της νότιας Καρολίνας και ξεκίνησε να χορεύει στην ηλικία των 10 ετών ενώ εμφανίστηκε σε τοπικά θέατρα.

Ο 94χρονος Ντόνεν είχε σκηνοθετήσει δεκάδες ταινίες και μερικές αυτές έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία του Hollywood όπως το «Singin’ in the Rain» του 1952 με τον Τζιν Κέλι, αλλά και το «Funny Face» του 1957 με την Οντρεϊ Χέμπορν και τον Φρεντ Αστέρ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Stanley Donen

Στάνλεϊ Ντόνεν: Το αγαλματίδιο που άργησε να έρθει

Ο Στάνλεϊ Ντόνεν δεν πήρε ποτέ Όσκαρ για κάποια από τις μυθικές του ταινίες, όμως το 1997 τιμήθηκε με Όσκαρ για το σύνολο της καριέρας του.

Μάλιστα το χρυσό αγαλματίδιο του το είχε προσφέρει ο Μάρτιν Σκορτσέζε.

Η σελίδα του Στάνλεϊ Ντόνεν στο imdb αν και έχει προσθέσει το νέο του θανάτου του, τον αναφέρει ακόμη στο βιογραφικό του ως «τον τελευταίο εν ζωή σκηνοθέτη της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ».

Ο Ντόνεν παντρεύτηκε και χώρισε πέντε φορές και άφησε πίσω τρία παιδιά. Η πρώτη του γυναίκα ήταν χορεύτρια, χορογράφος και ηθοποιός, η Jeanne Coyne.

Η δεύτερη σύζυγος του Ντονέν ήταν η ηθοποιός Μάριον Μάρσαλ, η οποία αργότερα παντρεύτηκε τον ηθοποιό Robert Wagner. Ο Ντόνεν και η Μάρσαλ είχαν δύο γιους μαζί.

Με την τρίτη γυναίκα του, Αντέλ, απέκτησε και τον τρίτο του γιο. Μάλιστα, μετά το πρώτο διαζύγιο είχε σχέση με την γοητευτική Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ειδύλλιο όμως που έληξε γρήγορα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Stanley Donen

Δείτε ακόμη: 

«Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι»: Ο βιασμός με το βούτυρο και η αποκάλυψη του Μπερτολούτσι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις