alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θεσσαλονίκη καιρός: Στα “άσπρα” η πόλη, η θερμοκρασία έπεσε 11,4 βαθμούς Κελσίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη καιρός: Στα “άσπρα” η πόλη, η θερμοκρασία έπεσε 11,4 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλονίκη-καιρός.jpg

Θεσσαλονίκη καιρός: Στα λευκά η συμπρωτεύουσα – Η “Ωκεανίς” σκέπασε την Θεσσαλονίκη με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα σε Φίλυρο, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο.

Θεσσαλονίκη καιρός: Πολύ χιόνι και πτώση της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo, στο Επταπύργιο η θερμοκρασία έπεσε κατά 11,4 βαθμούς, σε σύγκριση με το πρωί της Παρασκευής!

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους αλατιέρες και υδροφόρες

Χιόνια πέφτουν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους έχουν ήδη βγει οι αλατιέρες και οι υδροφόρες του δήμου Θεσσαλονίκης δίνοντας μεγαλύτερο βάρος σε περιοχές όπως η Άνω Πόλη και οι 40 Εκκλησιές. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί σακιά με αλάτι στα νοσοκομεία και σε άλλα 130 σημεία.

«Από τα ξημερώματα που ξεκίνησε να χιονίζει είμαστε σε επιφυλακή. Έχουμε συσκευάσει 3.000 σακιά με αλάτι και τα έχουμε στη διάθεση των δημοτών. Από νωρίς δουλεύουν οι υδροφόρες, οι μικρές και οι μεγάλες αλατιέρες διότι οι μετεωρολόγοι δίνουν ένταση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονικη χιονι

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών ο κεντρικός δήμος λειτουργεί από σήμερα έως και την Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, με διευρυμένο ωράριο τις κοινωνικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Θα λειτουργούν το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13) και το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62), ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτά τα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42 και Στεφάνου Νούκα 10), από τις 9 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ για την προφύλαξη ατόμων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στους δρόμους βρίσκονται από τα ξημερώματα και τα συνεργεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Σαράντα οχήματα, εκ των οποίων 23 εκχιονιστικά, κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Φίλυρο όπου η χιονόπτωση είναι πυκνή, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο θα παραμείνουν και τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Μέχρι στιγμής παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου Ωραιοκάστρου.

Επί ποδός βρίσκονται και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της «Ωκεανίδας», που έχει στη διάθεση της περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονικη χιονι

Θεσσαλονίκη: Πού χρειάζονται αλυσίδες

Προβλήματα συνάντησαν οδηγοί που κινούνταν νωρίτερα στην ανηφόρα του Δερβενίου, με αυτοκίνητα να «κολλάνε» στο σημείο, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Ανοιχτοί είναι οι άξονες που οδηγούν προς τα νοσοκομεία Παπανικολαου και Παπαγεωργίου, ενώ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι κινούνται σε ορεινούς περιφερειακούς δήμους.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται στα εξής σημεία:

Χαλκιδική

από το 50 έως το 58 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Κερασιά)
από το 44 έως το 53 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (διασταύρωση βάβδου έως Καμίνι)
από το 65 έως το 95 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού
από το 76 έως το 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού
στην επαρχιακή οδό Αγ. Προδρόμου – Σανών
στην επαρχιακή από διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο
στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας -Ολυμπιάδας
στην επαρχιακή οδό Αρναίας – Στανού
από το 1 έως το 15 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου – Αγ.Νικολάου

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονι

Ημαθία

από το 91 έως το 98 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)
από το 20 έως το 26 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Πέλλα

οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας

Κιλκίς

στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων

Το πρωί του Σαββάτου άρχισε να χιονίζει και μέσα στην πόλη των Τρικάλων, ενώ από τα ξημερώματα είχε αρχίσει η χιονόπτωση- κατά περιόδους έντονη- στα ορεινά του νομού, από το ύψος της Ελάτης και πάνω.

Στο Λιβαδερό Κοζάνης σημειώνεται χιονόπτωση από νωρίς