Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ανδρέας Ξανθός: “Χρειαζόμαστε μια συλλογική προσπάθεια που θα προσφέρει άμεσα αποτελέσματα”
ΥΓΕΙΑ

Ανδρέας Ξανθός: “Χρειαζόμαστε μια συλλογική προσπάθεια που θα προσφέρει άμεσα αποτελέσματα”

Ο Ανδρέας Ξανθός παρουσίασε τον νέο Εθνικό Συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, ο οποίος είναι ο κ. Χρήστος Κουϊμτσιδης.   Η παρουσίαση του Χρήστου Κουϊμτσίδη από τον Ανδρέα Ξανθό Κατά τη διάρκεια της εισηγητικής του ομιλίας ο Ανδρέας Ξανθός, αναφέρθηκε στον Χρήστο Κουϊμτσίδη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν επιστήμονα μεγάλου κύρους με σταδιοδρομία στη Μεγάλη […]

Ανδρέας Ξανθός: "Χρειαζόμαστε μια συλλογική προσπάθεια που θα προσφέρει άμεσα αποτελέσματα"

Ο Ανδρέας Ξανθός παρουσίασε τον νέο Εθνικό Συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, ο οποίος είναι ο κ. Χρήστος Κουϊμτσιδης.  

Η παρουσίαση του Χρήστου Κουϊμτσίδη από τον Ανδρέα Ξανθό

Κατά τη διάρκεια της εισηγητικής του ομιλίας ο Ανδρέας Ξανθός, αναφέρθηκε στον Χρήστο Κουϊμτσίδη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν επιστήμονα μεγάλου κύρους με σταδιοδρομία στη Μεγάλη Βρετανία και θα συμβάλει καθοριστικά στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται στη χώρα μας.

Τι δήλωσε ο Ανδρέας Ξανθός

Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργος υγειασ

«Μέσα από συλλογική προσπάθεια να υπάρξει μια ολιστική, συνεκτική και αποτελεσματική παρέμβαση που, και θα προσφέρει άμεσα και ορατά αποτελέσματα στην κοινωνία και στα ίδια τα εξαρτημένα άτομα. Στόχος μας είναι η καθολική κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού που θα βασίζεται σε ένα μακρόπνοο σχεδιασμό, ο οποίος θα ξεπερνά τα όρια μίας κυβερνητικής θητείας», δήλωσε χαρακτηριστικά  στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών.

Ο Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε, στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και περιέχει σημαντικές και πρωτοποριακές παρεμβάσεις, όπως είπε, ενώ σχολίασε στους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης.

Στη συνέχεια μίλησε για τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Ένταξης (ΚΟΙΣΕΝ) και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ναρκωτικών για ιατρική χρήση.

Η αναφορά του Χρήστου Κουϊμτσίδη

Αποτέλεσμα εικόνας για Χρήστος Κουϊμτσίδη

Από την πλευρά του ο νέος Εθνικός Συντονιστής για τα Ναρκωτικά, Χρήστος Κουϊμτσίδης, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα έχει γίνει ήδη μεγάλη προσπάθεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει σωστός συντονισμός δράσεων, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο για την κοινωνία, όσο και για τον ίδιο τον χρήστη ουσιών.

Επιπλέον σε αυτήν την προσπάθεια θα συμβάλουν σημαντικά τα στοιχεία και τα παραδείγματα που υπάρχουν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρώτα όμως θα αξιολογηθούν αυστηρά και θα προσαρμοστούν στις ανάγκες τις χώρας μας.

Τέλος, από τη λειτουργία της επιτροπής περιμένει, έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που ακόμα και μέσα από διαφωνίες και αντιθέσεις, θα μπορεί να συνθέσει ένα καθαρό και σαφές μήνυμα προς την κοινωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις