Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μήπως ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς τον Internet Explorer;
PLUS

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς τον Internet Explorer;

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε κάτι για τον Internet Explorer.  Βέβαια ακόμα και η Microsoft τον έχει ξεχάσει, αλλά τουλάχιστον είναι γεγονός πως υπάρχει στους υπολογιστές μας. Έτσι απλά, κάθεται και μας κοιτάζει. Όμως, επειδή δεν υπάρχουν λειτουργίες των Windows 10 που να βασίζονται πάνω του, μπορείτε να τον καταργήσετε απελευθερώνοντας χώρο. Πώς θα το κάνεις Ο […]

Internet Explorer

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε κάτι για τον Internet Explorer. 

Βέβαια ακόμα και η Microsoft τον έχει ξεχάσει, αλλά τουλάχιστον είναι γεγονός πως υπάρχει στους υπολογιστές μας. Έτσι απλά, κάθεται και μας κοιτάζει.

Όμως, επειδή δεν υπάρχουν λειτουργίες των Windows 10 που να βασίζονται πάνω του, μπορείτε να τον καταργήσετε απελευθερώνοντας χώρο.

Πώς θα το κάνεις

Ο Internet Explorer μπορεί να καταργηθεί από τον Πίνακα Ελέγχου. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και κάντε κλικ στην επιλογή Προγράμματα και δυνατότητες. Στα αριστερά του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows.

Αυτό θα ανοίξει μια λίστα με τις δυνατότητες των Windows που είναι εγκατεστημένες στο σύστημά σας. Κατεβείτε προς τα κάτω και θα βρείτε τον Internet Explorer 11.

Καταργήστε την επιλογή και κάντε κλικ στο OK.

Θα λάβετε μια ειδοποίηση στην οθόνη, η οποία σας ενημερώνει ότι η κατάργηση του Internet Explorer 11 μπορεί να επηρεάσει άλλες δυνατότητες και προγράμματα των Windows και θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να το καταργήσετε.

Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι και θα καταργηθεί η εγκατάσταση.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την απεγκατάσταση. Μόλις το κάνει, θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματός σας.

Μόλις γίνει η επανεκκίνηση του συστήματός σας, ο Internet Explorer θα είναι παρελθόν.

Επαναφορά

Η διαδικασία είναι απλή. Ανοίξτε τον Πίνακα ελέγχου και μεταβείτε στα Προγράμματα και δυνατότητες. Κάντε κλικ στην ίδια επιλογή Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows και, από τη λίστα επιλογών, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στον Internet Explorer και κάντε κλικ στο OK.

Τα Windows 10 θα εγκαταστήσουν το πρόγραμμα περιήγησης και πάλι, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματός σας για να εφαρμοστεί η αλλαγή.

Δείτε ακόμη:

μπαταρία κινητό

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να φορτίζεις το κινητό στο αυτοκίνητο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις