Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Αρκάς “βαράει” αλύπητα τον Τσίπρα – Νέο σκίτσο από τα… παιδικά χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αρκάς “βαράει” αλύπητα τον Τσίπρα – Νέο σκίτσο από τα… παιδικά χρόνια

Τα παιδικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον του Αρκά, που εξακολουθεί να καυτηριάζει χωρίς κανένα έλεος την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Με μια νέα σειρά σκίτσων που ξεκίνησε από χθες, Δευτέρα, ο αγαπημένος σκιτσογράφος έχει επικεντρωθεί σε «Σκηνές από τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού». Σκίτσα από έναν πιτσιρικά με ένα «φαρμακερό» κάθε φορά μήνυμα, […]

 Αλέξης Τσίπρας

Τα παιδικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον του Αρκά, που εξακολουθεί να καυτηριάζει χωρίς κανένα έλεος την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Με μια νέα σειρά σκίτσων που ξεκίνησε από χθες, Δευτέρα, ο αγαπημένος σκιτσογράφος έχει επικεντρωθεί σε «Σκηνές από τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού».

Σκίτσα από έναν πιτσιρικά με ένα «φαρμακερό» κάθε φορά μήνυμα, χωρίς να αναφέρει πουθενά το όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Στο νέο σκίτσο που δημοσίευσε ο Αρκάς έχει έμμεση αναφορά στην περίφημη διαπραγμάτευση του 2015.

Δείχνει τον «πιτσιρικά» πρωθυπουργό να να λέει σε τρεις φίλους του, οι οποίοι τον περιμένουν με μια μπάλα στα πόδια: «Διαπραγματεύτηκα με τους αντιπάλους και δεν θα χρειαστεί να παίξουμε!.. Χάσαμε ήδη!».

Χθες είχε δημοσιεύσει άλλα δύο σκίτσα

Το ένα ήταν έμμεση αναφορά στην «αγάπη για την καρέκλα». Ο πιτσιρικάς κάνει κούνια, η μητέρα του τον τραβάει από το κάθισμα λέγοντας «Έλα! Φτάνει πια!» αλλά ο ίδιος αντιστέκεται λέγοντας «Όχι! Κι άλλο! Κι άλλο!»

Το χθεσινό σκίτσο αποτελεί μομφή για τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις αλλά και την ευπιστία της κοινής γνώμης. «Αν μου δώσεις τη μπάλα σου, θα σε πάω βόλτα με τον φτερωτό μου γάιδαρο!» λέει ο πιτσιρικάς σε έναν συνομήλικό του. «Αλήθεια;!» απαντά εκείνος.

Επικό το σκίτσο και για τον ανασχηματισμό 

arkas

Η κριτική της Έλενας Ακρίτα

Πρόσφατα ο Αρκάς βρέθηκε στο “στόχαστρο” της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ανέβασε ένα σκίτσο με ερωτικό περιεχόμενο από τη σειρά «Ζευγάρια» και ένα ακόμη σχετικό με τη δυσλεξία.

Συνόδευσε την ανάρτησή της με την αποδοκιμασία της προς τον Αρκά, θεωρώντας πως το χιούμορ του άλλαξε και δεν είναι όπως παλιά.

«Πόσο τον θαύμαζα κάποτε… ‘αυτό’ δεν είναι χιούμορ, λυπάμαι.»

Πολλοί από τους χρήστες συμφώνησαν χαρακτηρίζοντας τα σκίτσα «ρατσιστικά» ενώ άλλοι διαφώνησαν, υποστηρίζοντας πως πρόκειται απλώς για χιούμορ.

Η Έλενα Ακρίτα πρόσθεσε. «Το πολιτικό σκέλος δεν μ’ ενοχλεί, προσωπικά το θεωρώ δικαίωμα του. Πολλοί μεγάλοι σατιρικοί καλλιτέχνες ήταν στρατευμένοι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις