Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πολάκης: “Κάνουν κοπτοραπτική για να με βγάλουν ασεβή και ανάλγητο”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολάκης: “Κάνουν κοπτοραπτική για να με βγάλουν ασεβή και ανάλγητο”

Για “σπέκουλα” και “κοπτοραπτική” των δημοσιογράφων κάνει λόγο ο Παύλος Πολάκης στο τελευταίο δελτίο τύπου του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  Επιμένει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στους ισχυρισμούς του ότι η γρίπη «δεν είναι και καμιά καταστροφή», αλλά και ότι «έχει» τους δημοσιογράφους. Επίσημο δελτίο τύπου από το υπουργικό του γραφείο, επιχειρεί να ερμηνεύσει […]

Πολάκης Κάνουν κοπτοραπτική για να με βγάλουν ασεβή και ανάλγητο

Για “σπέκουλα” και “κοπτοραπτική” των δημοσιογράφων κάνει λόγο ο Παύλος Πολάκης στο τελευταίο δελτίο τύπου του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

Επιμένει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στους ισχυρισμούς του ότι η γρίπη «δεν είναι και καμιά καταστροφή», αλλά και ότι «έχει» τους δημοσιογράφους.

Επίσημο δελτίο τύπου από το υπουργικό του γραφείο, επιχειρεί να ερμηνεύσει το σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις του.

Συμπέρασμα του αναπληρωτή υπουργού είναι ότι για όλα φταίει η «σπέκουλα που επιχειρήθηκε από γνωστά κέντρα ενημέρωσης», για να σκιαγραφηθεί άλλη μια φορά ως ασεβής και ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα.

Ο Παύλος Πολάκης επιστράτευσε για μια ακόμη φορά το επιχείρημα ότι έγινε διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεών του.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση και κατά προκατόχων του στο υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός ισχυρίζεται ότι «τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις».

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι ο ΕΟΦ έχει σπεύσει να παραγγείλει εκτάκτως 50.000 εμβόλια που αναμένονται στα φαρμακεία μετά την οδηγία του υπουργείου Υγείας για περαιτέρω εμβολιασμό.

Το δελτίο Τύπου Πολάκη, πάντως, καταλήγει με το γνωστό ύφος του αναπληρωτή υπουργού:

«Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους «ενημερωτές» μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: “σας έχω”!»

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός επέλεξε να μην κάνει καμία αναφορά στην καταδίκη του για εξύβριση του αποβιώσαντος δημοσιογράφου, Βασίλη Μπεσκένη.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:

Επειδή πολύ σπέκουλα επιχειρήθηκε πάλι από τα γνωστά κέντρα «ενημέρωσης» για να σκιαγραφηθώ άλλη μια φορά ως ασεβής κι ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα (με αφορμή τη γρίπη αυτή τη φορά και με πλήρη διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεων από πρόσφατη συνέντευξή μου), απευθυνόμενος αποκλειστικά στους πολίτες που ακούν και σκέφτονται, έχω να πω τα εξής:

Στη χώρα μας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές (όπως η εποχή Αβραμόπουλου) που το πολιτικό (και ενίοτε και το ιατρικό) σύστημα προωθούσε το εμβόλιο της νέας γρίπης, γιατί έπρεπε να «δικαιωθούν» πρακτικά παραγγελίες 12 εκ. εμβολίων και πάνω, αλλά και οι εποχές (όπως εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη) που σε μια εβδομάδα εξαφάνιζε κάθε ίχνος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα και συρρίκνωνε δραστικά τις κλίνες ΜΕΘ (εντατικής θεραπείας) σε συνδυασμό με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που κατέρρεε μεθοδευμένα, με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων.

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων.

Τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις.

Το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται σταθερά στα πόδια του και είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που ζει στην χώρα.

Μένει να υλοποιούνται τα απλά προληπτικά μέτρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και να ακολουθούνται οι κανόνες και οι σχετικές οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γιατρού κάθε πολίτη, για να παρέλθει χωρίς ανησυχία και μεγάλες απώλειες και το φετινό φαινόμενο της εποχικής γρίπης.

Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους «ενημερωτές» μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: «σας έχω» !

Το Γραφείο Τύπου
του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας
Παύλου Πολάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις