Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πάνω από 100 κιλά κάνναβης… σε ταξί – Ελληνοαλβανική συνεργασία στα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 100 κιλά κάνναβης… σε ταξί – Ελληνοαλβανική συνεργασία στα σύνορα

Του Πέτρου Καρσιώτη Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σταμάτησαν ένα ταξί, όχι για να επιβιβαστούν ως πελάτες, αλλά για να το ελέγξουν! Και πράγματι σε χώρους του ταξί όπως και στο σπίτι του Έλληνα οδηγού, βρήκαν και κατέσχεσαν πενήντα μία αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 105 κιλών και 710 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα κινητό […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σταμάτησαν ένα ταξί, όχι για να επιβιβαστούν ως πελάτες, αλλά για να το ελέγξουν!

Και πράγματι σε χώρους του ταξί όπως και στο σπίτι του Έλληνα οδηγού, βρήκαν και κατέσχεσαν πενήντα μία αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 105 κιλών και 710 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ.

Ειδικές δράσεις κατά των κυκλωμάτων εμπορίας

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ημεδαπού στη διακίνηση ναρκωτικών, εντοπίσθηκε ο 53χρονος και πιστοποιήθηκε η δράση του στη διακίνηση ναρκωτικών.

Συνεργασία ελληνικών – αλβανικών Αρχών

Σε μια δεύτερη υπόθεση οι ελληνικές αρχές συνεργάστηκαν με τις αλβανικές για την εξάρθρωση κυκλώματος τα μέλη του οποίου μετέφεραν σημαντικές ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Χειροπέδες σε Αλβανούς διακινητές

Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί διακινητές,19, 24 και 28 χρόνων, οι οποίοι όπως προέκυψε έκρυβαν τα ναρκωτικά, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο σασί του αυτοκινήτου!

Επιχειρήσεις στην ελληνοαλβανική μεθόριο

Για τη σύλληψή τους αναπτύχθηκαν επιχειρησιακές δράσεις στην ελληνοαλβανική μεθόριο, στο Νομό Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πρώτα συνελήφθη ο 28χρονος

Αρχικά  συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας  28χρονος, να μεταφέρει με Ι.Χ. αυτοκίνητο, 60 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 32.430 γραμμαρίων.

Τις ποσότητες αυτές τις είχε παραλάβει από άγνωστο άτομο σε σημείο πλησίον του μεθοριακού σταθμού Μαυροματίου.

Ακινητοποιήθηκε ΙΧ 19χρονου

Στη συνέχεια, στο ίδιο μέρος, ακινητοποιήθηκε και δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου συλληφθέντα με οδηγό τον ίδιο και συνεπιβαίνοντα τον 24χρονο επίσης συλληφθέντα, το οποίο ήταν ειδικά μετασκευασμένο, με τη δημιουργία διαμορφωμένων κρυπτών στο σασί και στα πίσω καθίσματα, για την μεταφορά των ναρκωτικών.

Όσα κατασχέθηκαν

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53 κιλών και 610 γραμμαρίων, 70 ευρώ, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

ναρκωτικά σε ταξί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις