Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαμαρτυρία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει από τις 11:00 έως τις 15:00. «Τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και η κυβέρνηση σιωπά. Εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα, στο […]

Νοσοκομεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει από τις 11:00 έως τις 15:00.

«Τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και η κυβέρνηση σιωπά. Εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα, στο μισθό του Μαρτίου θα περικοπεί», καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τα αιτήματα των συγκεντρωθέντων έχουν να κάνουν με την άμεση ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

Να μην υπάρξει καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, να υπάρξει επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.

Να αναβαθμιστούν από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.

Και τέλος πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις