Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταδίκη μεθυσμένου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε διανομέα φαγητού
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκη μεθυσμένου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε διανομέα φαγητού

Καταδίκη μεθυσμένου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε διανομέα φαγητού Συνολική ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση άδειας και διπλώματος για τρεις μήνες επέβαλε την Παρασκευή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 76χρονο Ο Βολιώτης κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια, εγκατάλειψη σε τροχαίο ατύχημα και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Η […]

Καταδίκη μεθυσμένου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε διανομέα φαγητού

Καταδίκη μεθυσμένου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε διανομέα φαγητού

Συνολική ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση άδειας και διπλώματος για τρεις μήνες επέβαλε την Παρασκευή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 76χρονο

Ο Βολιώτης κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια, εγκατάλειψη σε τροχαίο ατύχημα και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Η υπόθεση αφορούσε σε τροχαίο ατύχημα με σωματική βλάβη που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στον Βόλο.

Στις 19.10 το απόγευμα στην Κ. Καρτάλη, ένας 37χρονος Βολιώτης ντελιβεράς έπεφτε τραυματισμένος στο οδόστρωμα, μετά από παράσυρσή του από αυτοκίνητο.

Ενώ προσπαθούσε να δέσει στο μηχανάκι του κουτί μεταφοράς τροφίμων, ο 76χρονος δεν τον αντιλήφθηκε έγκαιρα και τον χτύπησε με τον καθρέφτη του οχήματος.

Ο ντελιβεράς υπέστη κακώσεις και θλαστικά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Μάλιστα ο 76χρονος, δεν σταμάτησε στον τόπο του τροχαίου και οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν και τον εντόπισαν στην οδό Ιωλκού και στο αλκοτέστ στο οποίο τον υπέβαλαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει μη επιτρεπτή ποσότητα αλκοόλ.

Στο Δικαστήριο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, ισχυρίστηκε ότι ο παθών ήταν συνυπαίτιος για το ατύχημα, ισχυριζόμενος ότι δεν θα έπρεπε να στέκεται στο οδόστρωμα.

Ακόμη επισήμανε, ότι ο κατηγορούμενος δεν προκάλεσε το ατύχημα με πρόθεση, αλλά από αμέλεια και δεν παρέμεινε στον τόπο για να παράσχει βοήθεια, καθώς δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι είχε παρασύρει πεζό.

Να επισημανθεί ότι πρωτόδικα ο παθών είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 32 μηνών.

Σε δεύτερο βαθμό, το Δικαστήριο μείωσε αισθητά την ποινή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις