Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Έφυγε από τη ζωή στις 06.00 το πρωί ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος. Η υπόθεση απαγωγής του είχε συνταράξει την Ελλάδα το 2009. Στα 83 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, ο θεμελιωτής της σύγχρονης ελληνικής ακτοπλοΐας. Ο εκλιπών νοσηλευόταν εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον θάνατο του […]

Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Έφυγε από τη ζωή στις 06.00 το πρωί ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος. Η υπόθεση απαγωγής του είχε συνταράξει την Ελλάδα το 2009.

Στα 83 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, ο θεμελιωτής της σύγχρονης ελληνικής ακτοπλοΐας.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τον θάνατο του 83χρονου εφοπλιστή ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Facebook η σύζυγός του, Κατερίνα Παναγοπούλου, γράφοντας ότι «ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του».

Η ανάρτηση της συζύγου του Κατερίνας Παναγοπούλου στο Facebook:

«Έφυγε» ο Πατριάρχης της Επιβατηγού Ναυτιλίας Περικλής Σ. Παναγόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών…

Gepostet von Katerina Panagopoulos am Montag, 4. Februar 2019

Η απαγωγή

Ο Περικλής Παναγόπουλος είχε πέσει θύμα απαγωγής από σπείρα το 2009.

Ο ίδιος ο εφοπλιστής, στο βιβλίο του «Περικλής Παναγόπουλος Βίος και Ναυτιλία» είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές που είχε περάσει στα χέρια των απαγωγέων του.

«Εκείνο το πρωινό ξεκίνησα με το οδηγό μου για το γραφείο μου στη Βούλα όταν ξαφνικά ένα βανάκι μας έκλεισε το δρόμο. Κατέβηκαν τρεις γεροδεμένοι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν όπλα. Μας άρπαξαν και μας έβαλαν στο βαν. Μας πήγαν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια με έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός άλλου οχήματος», έγραφε στο βιβλίο του.

Η κηδεία του Περικλή Παναγόπουλου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί.

Θα ακολουθήσει η ταφή στον οικογενειακό τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις