Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θεοδωράκης για το ενδεχόμενο αλλαγής του κανονισμού της Βουλής – “Πρόκειται για πραξικόπημα” (video)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεοδωράκης για το ενδεχόμενο αλλαγής του κανονισμού της Βουλής – “Πρόκειται για πραξικόπημα” (video)

Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε σχέση με την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής. Εγκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία για το θέμα των Σκοπίων. Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον Ant1 δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει Κ.Ο. με 3 βουλευτές. Δεν με συμφέρει αλλά για μένα δεν είναι “τα καλά και συμφέροντα”. Αν το […]

Θεοδωράκης για το ενδεχόμενο αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής - Πρόκειται για πραξικόπημα

Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε σχέση με την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής. Εγκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία για το θέμα των Σκοπίων.

Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον Ant1 δήλωσε:

«Δεν μπορεί να υπάρχει Κ.Ο. με 3 βουλευτές. Δεν με συμφέρει αλλά για μένα δεν είναι “τα καλά και συμφέροντα”. Αν το κάνει η επιστημονική επιτροπή αυτό, θα είναι πραξικόπημα».

«Προτείνω μια αλλαγή του κανονισμού: Να δεσμευτούμε ότι εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου δεν αλλάζουν κόμμα οι βουλευτές. Βέβαια, όταν το είπα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννημάτα δεν απάντησαν, έμειναν σκυμμένοι στα χαρτιά τους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ντροπή» σχετικά με τις μεταγραφές βουλευτών.

«Φεύγουν από τα μικρά κόμματα και πάνε στα μεγαλύτερα», είπε.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν θα ασχοληθεί με εκείνους που έφυγαν από το Ποτάμι. «Πήραν εντολή από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και έφυγαν», σχολίασε.

«Ποτέ δεν θα δεχόμουν βουλευτή από άλλο κόμμα και το έχω αρνηθεί», αποκάλυψε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στους έξι βουλευτές που δήλωσαν ότι θα στηρίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, δήλωσε:

«Διπλή η ανηθικότητα των έξι. Και δεν εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψήφισαν και δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση».

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε πυρά και προς τη ΝΔ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Γιατί η ΝΔ που λέει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καταστροφική δεν βάζει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ; Διότι υποκρίνονται, ξέρουν ότι είναι καλύτερο η χώρα να λέγεται Βόρεια Μακεδονία από το σκέτο “Μακεδονία” που τους έλεγαν μέχρι χθες», είπε.

«Πολλά στελέχη της ΝΔ έλεγαν, ψηφίστε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να μην έρθει όταν θα είμαστε εμείς κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις