Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουβίκωνας: Η στιγμή της επίθεσης στην ιταλική πρεσβεία (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας: Η στιγμή της επίθεσης στην ιταλική πρεσβεία (vid)

Το βίντεο από την επίθεση στην ιταλική πρεσβεία στο Κολωνάκι, το απόγευμα της Κυριακής, ανήρτησε ο Ρουβίκωνας σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στα πλάνα φαίνεται ότι στην επίθεση μετείχαν και γυναίκες. Κάποιοι από την αναρχική συλλογικότητα πήδηξαν τον φράχτη και μπήκαν στον περίβολο της πρεσβείας, όπου πέταξαν μπογιές και φέιγ βολάν. Η ΕΛΑΣ διέψευδε την εισβολή εντός της […]

Ρουβίκωνας-ιταλική-πρεσβεία.jpg

Το βίντεο από την επίθεση στην ιταλική πρεσβεία στο Κολωνάκι, το απόγευμα της Κυριακής, ανήρτησε ο Ρουβίκωνας σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στα πλάνα φαίνεται ότι στην επίθεση μετείχαν και γυναίκες. Κάποιοι από την αναρχική συλλογικότητα πήδηξαν τον φράχτη και μπήκαν στον περίβολο της πρεσβείας, όπου πέταξαν μπογιές και φέιγ βολάν.

Η ΕΛΑΣ διέψευδε την εισβολή εντός της πρεσβείας, ωστόσο το βίντεο δείχνει καθαρά την ενέργεια της συλλογικότητας.

Μετά την επίθεση η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές.

ΥΠΕΞ για επίθεση στην ιταλική πρεσβεία: Απαράδεκτη ενέργεια

Την απερίφραστη καταδίκη του εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών για την επίθεση του Ρουβίκωνα σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, “ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας”.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ είχε άμεση επικοινωνία με τον Ιταλό πρέσβη, Εφίζιο Λουίτζι Μάρρας, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράσταση της χώρας μας και αφετέρου τον ενημέρωσε για τις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές.

Τον διαβεβαίωσε επίσης ότι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις