Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

05

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκαναν κατάληψη για να φύγει συμμαθητής τους από το σχολείο!
ΕΛΛΑΔΑ

Έκαναν κατάληψη για να φύγει συμμαθητής τους από το σχολείο!

Απερίγραπτα τα όσα συμβαίνουν στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, όπου μαθητές έκαναν κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί 12χρονος συμμαθητής τους με μαθησιακές δυσκολίες. Πρόκειται για ένα παιδί με σύνδρομο εκ γενετής, που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, με αποτέλεσμα η ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον να είναι δύσκολη. Σύμφωνα με τους μαθητές που έκαναν κατάληψη του σχολείου, υποστηρίζουν ότι […]

Απερίγραπτα τα όσα συμβαίνουν στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, όπου μαθητές έκαναν κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί 12χρονος συμμαθητής τους με μαθησιακές δυσκολίες.

Πρόκειται για ένα παιδί με σύνδρομο εκ γενετής, που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, με αποτέλεσμα η ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον να είναι δύσκολη.

Σύμφωνα με τους μαθητές που έκαναν κατάληψη του σχολείου, υποστηρίζουν ότι ο 12χρονος αποτελεί κίνδυνο τόσο για μαθητές όσο και για καθηγητές, ενώ καταγγέλλουν ότι έχει καταστρέψει περιουσία. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον 12χρονο. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είχε υπάρξει μέριμνα από τους αρμόδιους για να διασφαλιστεί η σχολική ειρήνη αλλά και η προστασία τόσο των μαθητών που διαμαρτύρονται, όσο και του 12χρονου μαθητή, που θα έπρεπε να απολαμβάνει ειδική φροντίδα στα μαθησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο πατέρας του 12χρονου κάνει λόγο για «πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας».

Όπως αποκαλύπτει στην στην εφημερίδα «Μακεδονία», οι μαθητές «ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο.

Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα» ανέφερε ο πατέρας του, που διαμηνύει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές.

Τη διενέργεια έρευνας ζήτησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί, από την καγκελόπορτα του σχολείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις