Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Φρενίτιδα με το «Bird Box»: 45 εκατ. προβολές, αντίδραση από κυβέρνηση, 17χρονη προκάλεσε τροχαίο (vids)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φρενίτιδα με το «Bird Box»: 45 εκατ. προβολές, αντίδραση από κυβέρνηση, 17χρονη προκάλεσε τροχαίο (vids)

Σε φαινόμενο αναδεικνύεται το θρίλερ «Bird Box» του Netflix που κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να σπάσει ρεκόρ και να μονοπωλήσει τα σχόλια στο διαδίκτυο. Το φιλμ έφερε πάνω από 45 εκατομμύρια προβολές στο Netflix μέσα σε μια εβδομάδα – το υψηλότερο ρεκόρ για μια πρωτότυπη ταινία της πλατφόρμας με τους 118 εκατομμύρια συνδρομητές. Η […]

Βird Box

Σε φαινόμενο αναδεικνύεται το θρίλερ «Bird Box» του Netflix που κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να σπάσει ρεκόρ και να μονοπωλήσει τα σχόλια στο διαδίκτυο.

Το φιλμ έφερε πάνω από 45 εκατομμύρια προβολές στο Netflix μέσα σε μια εβδομάδα – το υψηλότερο ρεκόρ για μια πρωτότυπη ταινία της πλατφόρμας με τους 118 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η ταινία τρόμου αφηγείται την περιπέτεια μιας μητέρας που είναι αντιμέτωπη με ένα εφιαλτικό φαινόμενο που έχει φέρει το χάος τον πλανήτη.

Δεν αποκαλύπτεται το φαινόμενο, ούτε αν είναι κάποιο τέρας, αλλά το μόνο που μας δείχνει η ταινία είναι πως οποίος το βλέπει παθαίνει κάποια κρίση και αυτοκτονεί.

Για να επιβιώσει και να σώσει τα παιδιά της, η Μπούλοκ δένει τα μάτια τους και ξεκινά το ταξίδι της διαφυγής.

Σάλος με σκηνή 

Η κυβέρνηση του Κεμπέκ εξέφρασε τη «θλίψη» της μπροστά στη χρήση των εικόνων από μια σιδηροδρομική τραγωδία, που βύθισε στο πένθος το Κεμπέκ το 2013, καλώντας τον κολοσσό του streaming να ανακαλέσει την άρνησή του να τις αποσύρει.

Σε μια επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Netflix Ριντ Χάστινγκς, η υπουργός Πολιτισμού της καναδικής αυτής επαρχίας Νάταλι Ρόι εκτιμά ότι χρησιμοποιώντας στο πλαίσιο μιας μυθοπλασίας πλάνα από μια «πραγματική τραγωδία ο αντίκτυπος της οποίας παραμένει εμφανής», το Netflix και οι συνεργάτες του «ξεπέρασαν ένα επικίνδυνο όριο».

Η Καναδή υπουργός διατυπώνει «την κατάπληξη και τη θλίψη της κυβέρνησης του Κεμπέκ» ενώπιον της απόφασης του Netflix και των συνεργατών του «να χρησιμοποιήσουν εικόνες από την τραγωδία του Λακ-Μεγκαντίκ σε δύο από τις παραγωγές τους και αυτό για ψυχαγωγικούς σκοπούς».

Τον Ιούλιο του 2013, μια εμπορική αμαξοστοιχία, που μετέφερε πετρέλαιο, εκτροχιάστηκε και εξερράγη στο κέντρο της πόλης Λακ Μεγκαντίκ στο Κεμπέκ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 47 ανθρώπων, σε μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία του Καναδά.

Η αμερικανική εταιρεία γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τα πλάνα της ταινίας.

«Μην καταλήξετε στο νοσοκομείο» – To Netflix προειδοποιεί 

Στα social media ξεκίνησε ένα νέο trend με χρήστες να προκαλούν άλλους να ενδώσουν στο «Bird Box challenge».

H πρόκληση εδώ είναι οι χρήστες να μιμηθούν ήρωες της ταινίας οι οποίοι φέρουν σε πέρας όλες τις δραστηριότητές τους με τα μάτια κλειστά υπό το φόβο να μην αντικρίσουν τον σκοτεινή οντότητα που απειλεί τις ζωές τους.

Ήδη στο internet έχουν αναρτηθεί χιλιάδες βίντεο, όπως γράφει ο Guardian, στα οποία εμφανίζονται άτομα τα οποία αποδέχθηκαν την πρόκληση, να έχουν βάλει μαντίλια τα μάτια τους και να προσπαθούν να κινηθούν στο χώρο που βρίσκονται.

Ένα από αυτά που προκάλεσαν μεγαλύτερη αίσθηση είναι το περιστατικό που συνέβη στο Λέιτον της Γιούτα, στις ΗΠΑ, με μία 17χρονη να προκαλεί τροχαίο σε αυτοκινητόδρομο χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

«Δεν το πιστεύω πως πρέπει να του πούμε αυτό, αλλά: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΟ BIRD BOX CHALLENGE», αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο Twitter. «Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε όλο αυτό. Εκτιμούμε την αγάπη σας, αλλά το Αγόρι (Βοy) και το Κορίτσι (Girl) [σ.σ αναφορά στα δύο παιδιά της Sandra Bullock που δεν αναφέρονται με κάποιο όνομα στην ταινία] έχουν μόνο μια ευχή για το 2019 και αυτή είναι να μην καταλήξετε στο νοσοκομείο εξαιτίας τωνmemes».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις