Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κρασί και μαγειρική: Ένας αχτύπητος συνδυασμός!
ΚΟΥΖΙΝΑ

Κρασί και μαγειρική: Ένας αχτύπητος συνδυασμός!

Το κρασί χρησιμοποιείται στη μαγειρική από τ’ αρχαία χρόνια για να εμπλουτίσει τη γεύση των φαγητών με τα ιδιαίτερα αρώματά του. Επιπλέον, το οινόπνευμα που περιέχει βοηθά να διαλυθούν τα λίπη και ν’ αναδειχθούν καλύτερα οι γεύσεις των συστατικών του φαγητού. Κρασί χρησιμοποιούμε πολλές φορές και στη ζαχαροπλαστική, σε ζύμες, μπισκότα, κρέμες και σάλτσες. Για εσένα λοιπόν, που αγαπάς τόσο το καλό […]

Το κρασί χρησιμοποιείται στη μαγειρική από τ’ αρχαία χρόνια για να εμπλουτίσει τη γεύση των φαγητών με τα ιδιαίτερα αρώματά του. Επιπλέον, το οινόπνευμα που περιέχει βοηθά να διαλυθούν τα λίπη και ν’ αναδειχθούν καλύτερα οι γεύσεις των συστατικών του φαγητού. Κρασί χρησιμοποιούμε πολλές φορές και στη ζαχαροπλαστική, σε ζύμες, μπισκότα, κρέμες και σάλτσες.

Για εσένα λοιπόν, που αγαπάς τόσο το καλό κρασί όσο και ένα καλό φαγητό, σου έχω την λύση!

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις υπέροχες συνταγές με κρασί. Οι παρακάτω συμβουλές θα σου εγγυηθούν σίγουρη επιτυχία.  

Προτίμησε το κόκκινο κρασί στις σάλτσες για το κρέας ή τα πουλερικά. Βάλε πολλά μπαχαρικά για να φτιάξεις δεμένες και πλούσιες σάλτσες που θα τα νοστιμίσουν.

Αν το μενού έχει χοιρινό, ιδανικό κρασί είναι το γλυκό σαμιώτικο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρινάρισμα. Μπορείς, επίσης, να τεμαχίσεις το χοιρινό σε μπουκίτσες, να το τηγανίσεις και έπειτα να το σβήσεις με κρασί.

Για να δημιουργήσεις σάλτσες για ψάρι και συγκεκριμένα για γλώσσα ή σολομό, η σαμπάνια αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Οι επιλογές σου;

Πολύ καλά κρασιά για μαγειρική είναι το πόρτο, η μαδέρα και η μαυροδάφνη, που έχουν πολύ δυνατή γεύση. Τα κρασιά που προορίζονται για μαρινάδες πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις παλιό κρασί στα φαγητά σου. Πρόσεχε, ωστόσο, να μην είναι οξειδωμένο γιατί θα αποκτήσουν δυσάρεστη γεύση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις