Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / DIY: Στερέωσε κάδρα στον τοίχο χωρίς να κάνεις τρύπα
PLUS

DIY: Στερέωσε κάδρα στον τοίχο χωρίς να κάνεις τρύπα

«Πώς μπορώ να στερεώσω ένα ελαφρύ κάδρο σε τοίχο από γυψοσανίδα χωρίς να κάνω τρύπα; Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν το επιτρέπει. Τι μπορώ να κάνω;». Ένα κάδρο μπορεί να δώσει χρώμα και ζωντάνια σε έναν «μουντό» τοίχο και να τον κάνει μέρος της διακόσμησης του σπιτιού. Στους τοίχους από γυψοσανίδα μπορείς με ειδικά ούπα […]

«Πώς μπορώ να στερεώσω ένα ελαφρύ κάδρο σε τοίχο από γυψοσανίδα χωρίς να κάνω τρύπα; Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν το επιτρέπει. Τι μπορώ να κάνω;».

Ένα κάδρο μπορεί να δώσει χρώμα και ζωντάνια σε έναν «μουντό» τοίχο και να τον κάνει μέρος της διακόσμησης του σπιτιού.

Στους τοίχους από γυψοσανίδα μπορείς με ειδικά ούπα να κρεμάσετε αυτό που θέλεις αλλά προϋποθέτει τη δημιουργία τρύπας κάτι που στην περίπτωσή σας δεν είναι εφικτό

Η πλαστελίνη τύπου blue tack που χρησιμοποίησες είναι ιδανική για να βάλεις στον τοίχο πόστερ αλλά για το κάδρο χρειάζεσαι κάτι πιο «ενισχυμένο».

Γνωρίζεις το velcro;

Υπάρχει σε ρολό, σε διαφορετικά χρώματα και διαστάσεις. Αποτελείται από δύο μέρη υφάσματος, το πρώτο είναι καλυμμένο από μικροσκοπικά άγκιστρα και το δεύτερο από μικροσκοπικούς βρόγχους.

Όταν οι δύο πλευρές πιεστούν μαζί, τα άγκιστρα γαvτζώνουν στους βρόγχους και κρατούν τα δύο μέρη σταθερά μαζί. Κάθε μέρος υφάσματος έχει στην πίσω μεριά αυτοκόλλητη ταινία.

Οπότε, κολλάς το ένα κομμάτι στο κάδρο και το άλλο κομμάτι στον τοίχο εκεί ακριβώς που θέλεις να πάει το κάδρο, στη συνέχεια ενώνεις τα δύο μέρη.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλο ή βαρύ είναι αυτό που θέλεις να βάλεις στον τοίχο βάζεις περισσότερα ή λιγότερα κομμάτια. Αυτή η λύση μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια.

Να είσαι σίγουρος πως το κάδρο θα μείνει στη θέση του και ο ιδιοκτήτης σου ευχαριστημένος!

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις