Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αντίθετος στις διώξεις των αγροτών ο Αραχωβίτης – Σε νέα μπλόκα καλούν οι αγρότες
ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετος στις διώξεις των αγροτών ο Αραχωβίτης – Σε νέα μπλόκα καλούν οι αγρότες

Σε διάλογο καλεί τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης. Παράλληλα, οι αγρότες ανακοινώνουν νέες κινητοποιήσεις. Ο υπουργός τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»: “Καλώ τους αγρότες των μπλόκων να συναντηθούμε, να συζητήσουμε όπως έγινε και τον Δεκέμβρη, να πάρουν γραπτώς τις απαντήσεις, αυτές τις οποίες […]

Αντίθετος στις διώξεις των αγροτών ο Αραχωβίτης - Σε νέα μπλόκα καλούν οι αγρότες

Σε διάλογο καλεί τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης. Παράλληλα, οι αγρότες ανακοινώνουν νέες κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»: “Καλώ τους αγρότες των μπλόκων να συναντηθούμε, να συζητήσουμε όπως έγινε και τον Δεκέμβρη, να πάρουν γραπτώς τις απαντήσεις, αυτές τις οποίες μπορούμε να δώσουμε, και να ξέρει κι ο κόσμος ποια είναι τα αιτήματα και ποιες είναι οι απαντήσεις”.

“Νομίζω ότι η καλή θέληση, η καλή πίστη για διάλογο πρέπει να υπάρχει. Η πόρτα του υπουργείου ήταν πάντα ανοιχτή. Έχω μιλήσει όχι μόνο με τους εκπροσώπους των μπλόκων που μιλήσαμε τον Δεκέμβρη. Η πρόταση να ξαναμιλήσουμε είναι ανοιχτή από τότε. Ωστόσο ανταπόκριση δεν έχω πάρει ακόμα για δεύτερη συνάντηση. Να δούμε εκ νέου τα αιτήματα, να δούμε ποια απ’ αυτά που τέθηκαν τον Δεκέμβρη επιλύθηκαν, ποια είναι σε τροχιά επίλυσης και τι μπορεί να γίνει στις συγκεκριμένες συνθήκες”, σημείωσε ο υπουργός.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει αυτή τη στιγμή «τη μη απάντηση από την πλευρά των μπλόκων”. Είπε ακόμα πως «με τη βοήθεια όλων μας, την καλή πίστη και πολλή δουλειά σιγά – σιγά τα πράγματα βελτιώνονται».

Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στις διώξεις αγροτών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλουμε αγροτοδικεία για τη συνδικαλιστική τους δράση». «Ο τρόπος λειτουργίας της δικαιοσύνης μας προβληματίζει μεν, ωστόσο δεν μπορούμε και δεν είναι θεσμικά σωστό να επέμβουμε στις αποφάσεις και τις κινήσεις της», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν είναι κατ’ εντολή της κυβέρνησης (οι διώξεις). Και πώς είναι δυνατό, άλλωστε, τη λειτουργία ενός θεσμού να την κατευθύνει η κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν άλλοι είχαν μάθει να λειτουργούν αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια, να κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη, πάντως αυτό σήμερα δεν συμβαίνει πουθενά».

Νέα μπλόκα ανακοινώνουν οι αγρότες

Συγκέντρωση στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής οδού στο ρεύμα προς Αθήνα θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα οι αγρότες της Αιγιαλείας.

Όπως αναφέρει ο αγροτικός σύλλογος Αιγίου “Μπακόπουλος Ντρινιας”: «Μετά από απόφαση των συναδέλφων αγροτών και κτηνοτρόφων, προχωρήσαμε σε κατάληψη του οδοστρώματος και στα δύο ρεύματα, χωρίς αποκλεισμό αλλά με επιβράδυνση της κυκλοφορίας. Μοιράστηκε στους διερχόμενους οδηγούς η ανακοίνωση του συλλόγου μας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς.

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού, για την Παρασκευή 1 Φλεβάρη με συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στα «Βενζινάδικα» της Νέας Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Αθήνα».

Προς το παρόν, οι αγρότες δεν έχουν καταλήξει αν θα κλείσουν ή όχι το δρόμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις