Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεροβασίλη: Η έρευνα για τη βία στο συλλαλητήριο, θα βγάλει “λαγούς”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Η έρευνα για τη βία στο συλλαλητήριο, θα βγάλει “λαγούς”

“Λαγούς” θα βγάλει η έρευνα για την βία στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αναφέρει στο «Έθνος της Κυριακής» η Όλγα Γεροβασίλη. Παράλληλα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση προς τον πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που «δεν ψέλλισε τις λέξεις ακροδεξιός και ακροδεξιά βία». Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αναφέρει πως υπήρξε απόπειρα εισβολής στη Βουλή, […]

Όλγα-Γεροβασίλη.jpg

“Λαγούς” θα βγάλει η έρευνα για την βία στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αναφέρει στο «Έθνος της Κυριακής» η Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση προς τον πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που «δεν ψέλλισε τις λέξεις ακροδεξιός και ακροδεξιά βία».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αναφέρει πως υπήρξε απόπειρα εισβολής στη Βουλή, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

“Υπάρχουν γεγονότα, µαρτυρίες και ηχητικά ντοκουµέντα τα οποία µιλούν από µόνα τους. Την πρωτοφανή προσπάθεια εισβολής κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής και εγώ. Συνάντησα και µίλησα µε τους άνδρες των ΜΑΤ, που όλοι είδαµε ότι δέχθηκαν συνεχόµενες επιθέσεις από τάγµατα εφόδου στα σκαλοπάτια της Βουλής.

Οι ίδιοι ήταν που περιέγραψαν οργανωµένη ακραία βία, µε επαναλαµβανόµενες εφόδους και υποχωρήσεις. Είναι αστυνοµικοί που βρίσκονται χρόνια στον δρόµο και αυτοί χαρακτήρισαν το γεγονός πρωτόγνωρο, µε βία, µε µίσος και µε χυδαίες φραστικές επιθέσεις. Υπήρχαν καθοδηγητές και υποκινητές”.

“Όλα τα δεδοµένα έχουν συγκεντρωθεί µε καταθέσεις, µαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό και συντάσσονται οι αντίστοιχες δικογραφίες στην Αθήνα και στη Βόρεια Ελλάδα. Μπροστά σε αυτό το σκηνικό η στάση της Νέας ∆ηµοκρατίας είναι προκλητική.

Ούτε µία λέξη δεν είπε για τα απειλητικά µηνύµατα, για τη στοχοποίηση εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, για τις εµπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια βουλευτών, για όλη αυτή την προσπάθεια τροµοκράτησης”, σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις