Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αχτσιόγλου: 11% και 27% η αύξηση του κατώτατου μισθού – “Αποφασίζουμε πλέον μόνοι μας”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αχτσιόγλου: 11% και 27% η αύξηση του κατώτατου μισθού – “Αποφασίζουμε πλέον μόνοι μας”

Σε ανάρτηση της η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού «Προχωράμε σε μια εμβληματική για την κυβέρνησή μας πράξη, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως είχαμε δεσμευτεί» επισημαίνει με ανάρτησή στο Twitter η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται πλέον […]

Έφη-Αχτσιόγλου.jpg

Σε ανάρτηση της η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού

«Προχωράμε σε μια εμβληματική για την κυβέρνησή μας πράξη, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως είχαμε δεσμευτεί» επισημαίνει με ανάρτησή στο Twitter η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται πλέον στα 650 ευρώ, από τα 586 ευρώ και τα 510 ευρώ για τους νέους έως 25 ετών. Θα ισχύσει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις από 1η Φεβρουαρίου» τονίζει η κ. Αχτσιόγλου.

Σε νέα ανάρτησή της, η υπουργός Εργασίας με γράφημα καταδεικνύει το ποσοστό της αύξησης: «11% αύξηση του κατώτατου μισθού και 27% για τους νέους κάτω των 25 ετών».

Δεν έχουμε ανάγκη έγκρισης από τους δανειστές

Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μια απόφαση που η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μόνη της χωρίς την έγκριση των δανειστών τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μιλώντας στο δελτίο του Alpha, η κ,. Αχτσιόγλου τόνισε πως ο κατώτατος μισθός δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, μιας και πλέον η χώρα δεν βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορικό βήμα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια μειώσεων μισθών, καλώντας το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει την πρόταση για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αναδιαμόρφωση του κατώτατου στα 650 ευρώ.

Όπως υποστήριξε , «όσοι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586 ευρώ, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για «ιστορικό και πολιτικό γεγονός που σηματοδοτεί πολλά.

Την επίλυση μιας ιστορικής εκκρεμότητας με τους γείτονές μας, με τη Βόρεια Μακεδονία. Το πέρασμα σε μια νέα εποχή συνεργασίας, αλληλεγγύης και φιλίας στα Βαλκάνια. Αλλά και την ήττα του εθνικισμού και από τις δύο μεριές των συνόρων. Που είναι την ίδια στιγμή μια νίκη των δυνάμεων που δεν έχουν σκοπό να αφήσουν το μέλλον και των δύο λαών στους πατριδοκάπηλους και τους εμπόρους του μίσους».

Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε ότι σήμερα ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους πως η Ελλάδα εκίνησε τη διαδικασία έκδοσης νέου πενταετούς ομολόγου στις αγορές χρήματος.

Όπως τόνισε, αυτή η εξέλιξη «αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί κατεδαφίζει άλλο ένα από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, άλλο ένα από τα ψευδοεπιχειρήματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τις δυνατότητες της χώρας να έχει πρόσβαση στον διεθνή δανεισμό».

Και υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα του δανεισμού με όρους επικοινωνιακούς, αλλά «με σχέδιο και με τη σοβαρότητα και την τεχνική αρτιότητα που του αρμόζει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις