Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Παιχνίδια Ζάεφ με τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων: Από τη «μακεδονο-ελληνική» λύση, στο σκέτο “Μακεδονία”
ΚΟΣΜΟΣ

Παιχνίδια Ζάεφ με τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων: Από τη «μακεδονο-ελληνική» λύση, στο σκέτο “Μακεδονία”

Ο Ζόραν Ζάεφ «πανηγύρισε» στο Twitter ότι τώρα η χώρα του είναι «ασφαλής και σταθερή», επιχειρώντας να στρέψει το ενδιαφέρον προς την οικονομία. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ το πρωί του Σαββάτου δημοσίευσε στο Twitter βίντεο με τις επαφές του στο Νταβός, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ. «Η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου. […]

Ζάεφ Ζόραν

Ο Ζόραν Ζάεφ «πανηγύρισε» στο Twitter ότι τώρα η χώρα του είναι «ασφαλής και σταθερή», επιχειρώντας να στρέψει το ενδιαφέρον προς την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ το πρωί του Σαββάτου δημοσίευσε στο Twitter βίντεο με τις επαφές του στο Νταβός, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ.

«Η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου. Οι επενδυτές ξέρουν ότι τώρα έχουμε μια σταθερή και ασφαλή χώρα. Δημιουργούμε μια ευκαιρία για όλους τους πολίτες. Προχωράμε, είναι ώρα για την οικονομία», έγραψε στην ανάρτησή του.

Χθες, στις πρώτες δηλώσεις μετά την απόφαση της ελληνικής Βουλής, ο Ζάεφ είχε επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους για τον αλυτρωτισμό των γειτόνων, διαχωρίζοντας τους Έλληνες από τους Μακεδόνες.

«Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια».

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για να χαιρετίσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μιλά για μακεδονο-ελληνική λύση!

Στη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ, την οποία αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.

Με την εξεύρεση της μακεδονο-ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.

Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτήν».

maked

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις