Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Επιβεβαιώνει με το “καλημέρα” τους φόβους ο Ζάεφ: “Να είναι περήφανοι και οι Μακεδόνες… και οι Έλληνες”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Επιβεβαιώνει με το “καλημέρα” τους φόβους ο Ζάεφ: “Να είναι περήφανοι και οι Μακεδόνες… και οι Έλληνες”

Με δήλωση στην σκοπιανή έκδοση της Deutsche Welle, o πρωθυπουργός της πλέον Βόρειας Μακεδονίας, χαιρετίζει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή Όπως λέει αποτελεί κοινή νίκη, για την οποία… ‘Έλληνες και Μακεδόνες” θα πρέπει να είναι περήφανοι. “Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη […]

Ζόραν Ζάεφ

Με δήλωση στην σκοπιανή έκδοση της Deutsche Welle, o πρωθυπουργός της πλέον Βόρειας Μακεδονίας, χαιρετίζει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή

Όπως λέει αποτελεί κοινή νίκη, για την οποία… ‘Έλληνες και Μακεδόνες” θα πρέπει να είναι περήφανοι.

“Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια” δήλωσε ο Ζάεφ.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, στις 24 Ιανουαρίου 2018, όταν έγινε η πρώτη συνάντηση Ζάεφ – Τσίπρα στο Νταβός της Ελβετίας, που άνοιξε τον δρόμο για την επίλυση της διαφοράς για το ονοματολογικό.

Το γεγονός, όμως, ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μιλάει, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, για Έλληνες και Μακεδόνες, σπεύδοντας να διαχωρίσει δύο πράγματα αδιαίρετα, κάνει εντονότερες τις ανησυχίες ότι ο αλυτρωτισμός των γειτόνων ενισχύεται.

Ο Ζόραν Ζάεφ θεωρεί, πλέον, ότι η Συμφωνία διαχωρίζει τους Έλληνες από τους Μακεδόνες.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για να χαιρετίσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μιλά για μακεδονο-ελληνική λύση, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις