Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Δεν υπάρχει πιο βλακώδες επιχείρημα από αυτό του Τσίπρα” – Πανεπιστημιακός γράφει για το Σκοπιανό
ΕΛΛΑΔΑ

“Δεν υπάρχει πιο βλακώδες επιχείρημα από αυτό του Τσίπρα” – Πανεπιστημιακός γράφει για το Σκοπιανό

Η Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ, υποψήφια πάλαι ποτέ με τη ΔΗΜΑΡ και μετά με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ανήρτησε το δικό της επιχείρημα για το Σκοπιανό. Στην ανάρτησή της απορρίπτει το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν παραχωρήσει τον όρο Μακεδονία. Γράφει χαρακτηριστικά: Πιο βλακώδες επιχείρημα από αυτό που λέγεται συνέχεια […]

Βάσω Κιντή

Η Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ, υποψήφια πάλαι ποτέ με τη ΔΗΜΑΡ και μετά με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ανήρτησε το δικό της επιχείρημα για το Σκοπιανό.

Στην ανάρτησή της απορρίπτει το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν παραχωρήσει τον όρο Μακεδονία.

Γράφει χαρακτηριστικά:

Πιο βλακώδες επιχείρημα από αυτό που λέγεται συνέχεια και άκουσα να λέει πριν λίγο στη Βουλή και ο Τσίπρας, ότι στο ΠΓΔΜ το Μ είναι Μακεδονία και άρα έχουμε ήδη αποδεχθεί τη λέξη Μακεδονία στο σύνθετο όνομα δεν υπάρχει. Η λέξη ‘πρώην’ σημαίνει στην ουσία άρνηση. Λες δηλαδή ότι δεν δέχεσαι το όνομα που είχε ως μέρος της Γιουγκοσλαβίας αυτή η οντότητα για όνομα του αυτόνομου κράτους. Με τη λέξη ‘πρώην’ λες ότι δεν θέλεις το παλαιό όνομα να χρησιμοποιείται τώρα. Άρα η λέξη ‘Μακεδονία΄’ στο ΠΓΔΜ δεν χρησιμοποιείται —απλώς αναφέρεται (use ≠ mention) Είναι κάπως σαν να λες ότι στο ‘όχι Μαίρη’ καταφάσκεις το Μαίρη επειδή το αναφέρεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις