Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώνεται συμμορία που έσπαγε τζαμαρίες με καπάκια φρεατίων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώνεται συμμορία που έσπαγε τζαμαρίες με καπάκια φρεατίων

Του Πέτρου Καρσιώτη Με σιδερένια καπάκια φρεατίων, έσπαγαν τις τζαμαρίες καταστημάτων, έμπαιναν μέσα, άρπαζαν τις ταμειακές μηχές και άλλα είδη και εξαφανίζονταν. Και η σύζυγος του δημάρχου Αργυρούπολης στα θύματα  Μεταξύ των καταστημάτων, που έγιναν στόχος της συμμορίας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress και αυτό της συζύγου του Δημάρχου Αργυρουπόλεως κ. Κωνσταντάτου. Επ’ αυτοφόρω σε φούρνο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με σιδερένια καπάκια φρεατίων, έσπαγαν τις τζαμαρίες καταστημάτων, έμπαιναν μέσα, άρπαζαν τις ταμειακές μηχές και άλλα είδη και εξαφανίζονταν.

Και η σύζυγος του δημάρχου Αργυρούπολης στα θύματα 

Μεταξύ των καταστημάτων, που έγιναν στόχος της συμμορίας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress και αυτό της συζύγου του Δημάρχου Αργυρουπόλεως κ. Κωνσταντάτου.

Επ’ αυτοφόρω σε φούρνο συνελήφθη 42χρονος 

Ενώ οι καταστηματάρχες σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Δάφνη, είχαν έρθει σε απόγνωση, λόγω των μεγάλων οικονομικών ζημιών που υφίσταντο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βύρωνα, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, 42χρονο ημεδαπό, ο οποίος λίγο νωρίτερα παραβιάζοντας τον υαλοπίνακα αρτοποιείου στην περιοχή, είχε εισβάλει σε αυτό και αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή.

Έσπαγαν τζαμαρίες επί δύο μήνες

Από την έρευνα που ανέλαβε η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τ.Α. Ηλιούπολης, προέκυψε ότι ο δράστης, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, κατά το τελευταίο δίμηνο, προέβαινε συστηματικά στην διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Με πέτρες ή μεταλλικά καπάκια φρεατίων 

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι αφού πρώτα εντόπιζαν καταστήματα (καφετέριες, μίνι μάρκετ, φαρμακεία) που διέθεταν υαλοπίνακες, τα προσέγγιζαν πρώτες πρωινές ώρες και εισέρχονταν σε αυτά, μετά τη θραύση του υαλοπίνακα, με πέτρες ή μεταλλικά καπάκια φρεατίων.

Ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές 

Στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα προϊόντα, καθώς και φαρμακευτικά σκευάσματα-ναρκωτικά δισκία.

Μέχρις στιγμής, εξιχνιάσθηκαν είκοσι τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών εκ των οποίων:

13 στην Ηλιούπολη

5 στην Δάφνη

4 στην Αργυρούπολη και

2 στην περιοχή της Άνοιξης και του Αγίου Στεφάνου.

τζαμαρίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις