Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάλι μιλά για “Γαλάζια Πατρίδα” ο Ακάρ – Υπενθύμιση στην Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Πάλι μιλά για “Γαλάζια Πατρίδα” ο Ακάρ – Υπενθύμιση στην Ελλάδα

Νέα αναφορά στη Γαλάζια Πατρίδα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ Επίσης υπενθυμίζει ότι η Τουρκία έχει το νου της παράλληλα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, ο Χουλουσί Ακάρ, που βρέθηκε στην Αντιόχεια, για την 1η επέτειο της έναρξης της επιχείρησης ‘Κλάδος Ελαίας’ στο Αφρίν, τόνισε ότι στο Αιγαίο, την ανατολική […]

Ακάρ-Χουλουσί

Νέα αναφορά στη Γαλάζια Πατρίδα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ

Επίσης υπενθυμίζει ότι η Τουρκία έχει το νου της παράλληλα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, ο Χουλουσί Ακάρ, που βρέθηκε στην Αντιόχεια, για την 1η επέτειο της έναρξης της επιχείρησης ‘Κλάδος Ελαίας’ στο Αφρίν, τόνισε ότι στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τις εξελίξεις πολύ στενά και λαμβάνουν όλα τα μέτρα.

«Τα υπάρχοντα προβλήματα στην αποκαλούμενη Γαλάζια Πατρίδα των 462 χιλιάδων τ.χλμ. θα πρέπει να επιλυθούν με μία προσέγγιση που ως βάση θα έχει την ειρήνη, τη γαλήνη, την εμπιστοσύνη, την καλή γειτονία και συνεργασία.

Ωστόσο, θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα και χωρίς να υπάρξει καμία παραχώρηση, η προάσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και κανένα βήμα στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις