Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Θα αντέξουμε”: Η ανάρτηση της Αφροδίτης Μάνου για τη Μακεδονία μας
ΕΛΛΑΔΑ

“Θα αντέξουμε”: Η ανάρτηση της Αφροδίτης Μάνου για τη Μακεδονία μας

Δήλωση για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία έστειλε η Αφροδίτη Μάνου μέσα από τη σελίδα της στο Facebook  Η τραγουδίστρια επαναλαμβάνει ότι θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός «για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό Θέμα». Χαρακτηρίζει «εγκληματική επιλογή» τη Συμφωνία των Πρεσπών και απαντά με τις φράσεις «οι ρίζες μας είναι βαθιές. Θα αντέξουμε» σε […]

Αφροδίτη Μάνου

Δήλωση για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία έστειλε η Αφροδίτη Μάνου μέσα από τη σελίδα της στο Facebook 

Η τραγουδίστρια επαναλαμβάνει ότι θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός «για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό Θέμα».

Χαρακτηρίζει «εγκληματική επιλογή» τη Συμφωνία των Πρεσπών και απαντά με τις φράσεις «οι ρίζες μας είναι βαθιές. Θα αντέξουμε» σε όσους επιτίθενται στους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Η δήλωση της Αφροδιτής Μάνου:

Στηρίζω το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία. Ανεπιφύλακτα και με όλες μου τις δυνάμεις.

Κάλεσα και καλώ τους προσωπικούς μου φίλους και στενούς συνεργάτες καλλιτέχνες να υπογράψουν το κείμενο της Επιτροπής για Δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πιστεύω ότι για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό Θέμα, πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι χωρίς ενδοιασμό, γιατί το κάλεσμα αυτό δεν είναι δικό μου και καμιάς επιτροπής. “Ο Ελύτης, ο Γκάτσος, ο μέγας Σεφέρης, οι ποιητές, οι ποιητές και τόσοι άλλοι”. Ο Ρίτσος. Ο Τσαρούχης,ο Φασσιανός, ο Μίκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα, ο Σταύρος Ξαρχάκος κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης. Αυτοί “φταίνε” για όλους μας. Αυτοί φυτέψανε το σπόρο μέσα μας και σημαδέψαν τη ζωή μας με την ανάσα τους. Αυτοί μάς γαλούχησαν με τις αξίες τους.

Αυτούς να καταδικάσουν όσοι μας βρίζουν ετερόκλητο όχλο, ανόητους και εθνικιστές. Οι ρίζες μας είναι βαθιές. Θα αντέξουμε.

Αν σκεφτόντουσαν να στηριχτούν επάνω μας πριν προχωρήσουν σε αμετάκλητες εγκληματικές επιλογές, θα βοηθούσαμε με όλη μας την ψυχή. Που είναι μεγάλη και ελληνική.

Αφροδίτη Μάνου
Νέο Ψυχικό, 19 Ιανουαρίου 2019

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις