Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ακόμη ένα “ΝΑΙ” στη Συμφωνία των Πρεσπών – 152 πλέον οι “πρόθυμοι”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ακόμη ένα “ΝΑΙ” στη Συμφωνία των Πρεσπών – 152 πλέον οι “πρόθυμοι”

Διευρυμένη πλειοψηφία, μεγαλύτερη των 151 που πήρε στην ψήφο εμπιστοσύνης, θα έχει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στη Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά το «ναι» του Σπύρου Λυκούδη, οι «πρόθυμοι» είναι πλέον 152. Στο Μαξίμου τα χαμόγελα διαδέχονται το ένα το άλλο… Ως τώρα, μετρούν: Τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Την διαγραφείσα Έλενα Κουντουρά και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο που […]

Συμφωνία-Πρεσπών-ψήφοι.jpg

Διευρυμένη πλειοψηφία, μεγαλύτερη των 151 που πήρε στην ψήφο εμπιστοσύνης, θα έχει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά το «ναι» του Σπύρου Λυκούδη, οι «πρόθυμοι» είναι πλέον 152.

Στο Μαξίμου τα χαμόγελα διαδέχονται το ένα το άλλο…

Ως τώρα, μετρούν:

Τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την διαγραφείσα Έλενα Κουντουρά και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο που δηλώνει ότι μόλις ψηφίσει θα παραδώσει την έδρα του.

Την ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα

Τον Σπύρο Δανέλλη, που διεγράφη από το Ποτάμι 

Τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά και και Σπύρο Λυκούδη

Ο Βασίλης Κόκκαλης που διεγράφη επίσης από τους ΑΝΕΛ, όπως και ο Κώστας Ζουράρις που παραμένει συνεργαζόμενος με το κόμμα Καμμένου, έχουν διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσουν την συμφωνία.

Μετά την διαβεβαίωση του Δημήτρη Κρεμαστινού ότι θα συνταχθεί με την απόφαση της πλειοψηφίας στο ΚΙΝΑΛ ο μόνος επίφοβος είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του την Κυριακή.

Η απόφαση του Ποταμιού εκτιμούν αρκετοί είναι πιθανόν να παρασύρει και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ανεβάζοντας σε 153 τις ψήφους υπέρ της συμφωνίας.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σε δύσκολη θέση

Η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου με την συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών όπου διάκειται θετικά στη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα ακόμη πλήγμα.

Η Φώφη Γεννηματά είδε με ικανοποίηση πάντως την σαφή δήλωση του Δημήτρη Κρεμαστινού, ότι θα συνταχθεί με την πλειοψηφία του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να προχωρήσει σε διαγραφές εφόσον «σπάσει» η γραμμή του κόμματος.

Άλλωστε, μέσω της συνέντευξής της στον Alpha προειδοποίησε ότι θα υπάρξει ενιαία στάση στις Πρέσπες, αλλιώς θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Ειδικά για τον Γιώργο Παπανδρέου η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε με έμφαση: «Είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο κόμμα, ακούστηκαν. Όταν όμως φτάνει η κρίσιμη ώρα, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν την παράταξη. Εγώ, πάντως, θα το διαφυλάξω. Όλοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους βαραίνουν. Η πολιτική ενότητα δεν είναι ευχολόγιο, είναι πράξη».

«Προφανώς υπάρχουν συνέπειες, όλοι κρινόμαστε. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξουν άνθρωποι στο ΚΙΝΑΛ που θα βάλουν την προσωπική τους άποψη πάνω από τον κοινό στόχο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις