Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χτύπημα από την ΕΛΑΣ σε “συμμορία χαλκού”, του Πέτρου Καρσιώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπημα από την ΕΛΑΣ σε “συμμορία χαλκού”, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Ακόμη μία “συμμορία του χαλκού” εξαρθρώνεται από την Αστυνομία, στη Βοιωτία. Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ως μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία εμπλέκεται σε σωρεία κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές του συγκεκριμένου νομού. Αναζητούνται άλλοι εννέα δράστες Τις ίδιες ώρες, αναζητούνται από την Αστυνομία με ταυτοποιημένα τα στοιχεία τους άλλοι […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ακόμη μία “συμμορία του χαλκού” εξαρθρώνεται από την Αστυνομία, στη Βοιωτία.

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ως μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία εμπλέκεται σε σωρεία κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές του συγκεκριμένου νομού.

Αναζητούνται άλλοι εννέα δράστες

Τις ίδιες ώρες, αναζητούνται από την Αστυνομία με ταυτοποιημένα τα στοιχεία τους άλλοι εννέα αλλοδαποί.

Πλήττουν την καθημερινότητα των αγροτών

Η συγκεκριμένη μορφή εγκληματικότητας, αναφέρει η Αστυνομία, πλήττει όχι μόνο την κοινωφελή λειτουργία της επιχείρησης, αλλά και την καθημερινότητα γεωργών και καλλιεργητών, οι οποίοι μένουν χωρίς ρεύμα και νερό, με αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομική ζημία των καλλιεργειών τους.

Το βάρος του χαλκού φτάνει τους έξι τόνους  

Τα μέλη της σπείρας, πάντα κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, είχαν διαπράξει, από τις αρχές Μαρτίου 2018, τουλάχιστον τριάντα έξι κλοπές – φθορές σε μετασχηματιστές, με το βάρος του κλεμμένου χαλκού να προσεγγίζει τους έξι τόνους!

Ο 28χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη σε αγροτική περιοχή του Μουρικίου Βοιωτίας.

Από 25 έως 41 χρονών οι καταζητούμενοι 

Από την έρευνα, που ακολούθησε, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των εννέα συνεργών του, ηλικίας από 25 έως και 41 ετών.

Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες

Τα μέλη της σπείρας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Κατασχέθηκαν κλεμμένα χάλκινα πηνία 

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 28χρονος συλληφθείς, καθώς επίσης έξι κλεμμένα χάλκινα πηνία και διαρρηκτικά εργαλεία, κατάλληλα για την κοπή μετασχηματιστών και αφαίρεσης του χαλκού από το εσωτερικό τους, τα οποία βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών του  οχήματος.

Δύο δράστες με… παρελθόν στην κλοπή χαλκού  

Δύο από τους δράστες, που έχουν ταυτοποιηθεί, αποτελούσαν μέλη εκτεταμένου εγκληματικού δικτύου διάπραξης κλοπών και φθορών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, το οποίο είχε αποδομηθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς τον Ιούνιο του 2018.

Η έρευνα συνεχίζεται

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σπείρας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις