Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φίλης για Σκοπιανό: Καραμανλής, Σημίτης, Παπανδρέου και Αβραμόπουλος να πουν την αλήθεια
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλης για Σκοπιανό: Καραμανλής, Σημίτης, Παπανδρέου και Αβραμόπουλος να πουν την αλήθεια

Στον Κώστα Καραμανλή επιτίθεται ο Νίκος Φίλης για Συμφωνία των Πρεσπών – Θα υποταχθεί στον Αντώνη Σαμαρά;  Κάλεσμα στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στο Σκοπιανό απηύθυνε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ. Ειδικά προς τους Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Δημήτρη Αβραμόπουλο. Να βγουν και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό […]

Νίκος-Φίλης.jpg

Στον Κώστα Καραμανλή επιτίθεται ο Νίκος Φίλης για Συμφωνία των Πρεσπών – Θα υποταχθεί στον Αντώνη Σαμαρά; 

Κάλεσμα στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στο Σκοπιανό απηύθυνε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδικά προς τους Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Να βγουν και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό

«Οφείλουν στον ελληνικό λαό οι πολιτικοί αρχηγοί και τα πολιτικά πρόσωπα εκείνης της περιόδου να πουν την αλήθεια και να μην κρύβονται. Θέλω να ακούσω τι έχει να πει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου που ήταν χειριστής του θέματος ως υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο άλλος υπουργός Εξωτερικών ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Να ακούσουμε και τον Κώστα Καραμανλή.

Υποστηρίζει την πολιτική της σύνθετης ονομασίας που συμφώνησε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια ως πρωθυπουργός; Περιμένω να μιλήσει στη Βουλή, δεν αρκεί μία ψήφος. Θα υποταχθεί στον Αντώνη Σαμαρά;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Φίλης επισήμανε ότι δεν παραχωρούμε τίποτα, η ιστορία παραμένει στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Όπως είπε, η επίλυση του Μακεδονικού βρίσκεται στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Επανέλαβε ότι ο όρος nationality αναφέρεται στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της πΓΔΜ.

Ο κ. Φίλης αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα ενημέρωσης, ωστόσο, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι η σύγχυση διαλύεται όσο περνάει ο καιρός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις