Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Τι πρέπει να αλλάζετε τακτικά στην κουζίνα σας
PLUS

Τι πρέπει να αλλάζετε τακτικά στην κουζίνα σας

Υπάρχουν σίγουρα 6 αντικείμενα στην κουζίνα σας που χρειάζονται τακτική αντικατάσταση για να αποφύγετε τον κίνδυνο κάποιας μόλυνσης, αλλά και πολλών ασθενειών. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι εκείνα αυτά: Η πετσέτα Όπως και με τα σφουγγάρια, οι πετσέτες μπορεί να γίνουν το σπίτι εκατομμυρίων βακτηρίων, ειδικά αν με την ίδια πετσέτα σκουπίζετε και τον πάγκο […]

Υπάρχουν σίγουρα 6 αντικείμενα στην κουζίνα σας που χρειάζονται τακτική αντικατάσταση για να αποφύγετε τον κίνδυνο κάποιας μόλυνσης, αλλά και πολλών ασθενειών. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι εκείνα αυτά:

Η πετσέτα

Όπως και με τα σφουγγάρια, οι πετσέτες μπορεί να γίνουν το σπίτι εκατομμυρίων βακτηρίων, ειδικά αν με την ίδια πετσέτα σκουπίζετε και τον πάγκο ή τα χέρια σας.

Η βούρτσα του γκριλ

Αναγκαίο αξεσουάρ για να καθαρίζουμε την σχάρα, αλλά πρέπει να το αντικαθιστούμε κάθε τρεις μήνες. Πέρα από τις τοξίνες που μαζεύονται πάνω στην μεταλλική βούτσα, είναι πολύ πιθανό να πέσουν μικρά κομμάτια, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αν κατά λάθος καταλήξουν στο φαγητό μας.

Αντικολλητικό τηγάνι

Από τα πιο χρήσιμα εξαρτήματα, καθώς μας επιτρέπει να μαγειρεύουμε κάθε είδους φαγητό, και μετά δεν χρειάζεται υπερβολικό καθάρισμα. Πρέπει να προσέχετε, όμως, να μην τοποθετείτε ποτέ το τηγάνι σε θερμοκρασία πάνω από 260 βαθμούς Κελσίου, καθώς μπορεί να βγάλει τοξικές αναθυμιάσεις, ειδικά αν το έχετε τρίψει με συρματάκι.

Τα πλαστικά τάπερ

Ειδικά τα παλιότερα τάπερ μπορεί να περιέχουν την τοξίνη BPA, η οποία μπορεί να περάσει στο φαγητό, και έχει συσχετιστεί με προβλήματα όπως ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια και η παχυσαρκία.

Το ξύλο κοπής

Το ξύλο κοπής  πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά. Είναι εύκολο να απομακρύνουμε τα βακτήρια που έχουν  στην επιφάνεια με σαπούνι και νερό, αλλά το πρόβλημα γίνεται κάπως πιο… βαθύ. Συγκεκριμένα, οι χαρακιές που αφήνει με την χρήση το μαχαίρι μας πάνω μπορεί να κάνουν τον καθαρισμό πολύ πιο δύσκολο, και τα βακτήρια εκεί μέσα αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Το σφουγγάρι

Είναι πορώδες και σχεδόν συνέχεια βρεγμένο, δηλαδή, το πλέον κατάλληλο μέρος για να παγιδεύσει βακτήρια και να τα βοηθήσει να πολλαπλασιαστούν ταχύτατα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις