Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Πολάκης απαντά, στο γνωστό ύφος, σε δικαστές και εισαγγελείς
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολάκης απαντά, στο γνωστό ύφος, σε δικαστές και εισαγγελείς

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θέλησε να απαντήσει στην οργισμένη ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Στη νέα του ανάρτηση, ο Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζει τους δικαστικούς «προβλέψιμους», αφού, όπως λέει, «κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για θεσμική εκτροπή». Τους καλεί δε «πριν βγάλετε την ανακοίνωση, καλό […]

Ο Πολάκης απαντά στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θέλησε να απαντήσει στην οργισμένη ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στη νέα του ανάρτηση, ο Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζει τους δικαστικούς «προβλέψιμους», αφού, όπως λέει, «κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για θεσμική εκτροπή».

Τους καλεί δε «πριν βγάλετε την ανακοίνωση, καλό θα ήταν να έχετε ενημερωθεί». Και για να τους… ενημερώσει, αναφέρει πως «από τις 31/12/18 έχω αποστείλει ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας τέσσερις αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για κάθε μια από τις υποθέσεις που αναφέρονται στην ανάρτηση, ζητώντας να υπάρξει αρμοδίως ο προβλεπόμενος έλεγχος καθώς κατά την εκτίμηση μου οι υποθέσεις αυτές καθυστερούν αδικαιολόγητα».

Ο Παύλος Πολάκης σημειώνει στο κείμενό του πως «δε μίλησα για πολιτικό χρόνο όπως τεχνηέντως αναφέρει η ανακοίνωση σας, αλλά για υποθέσεις μείζονος δημοσίου συμφέροντος που πρέπει να ολοκληρωθούν και να τελεσιδικήσουν».

Και κλείνει την ανάρτησή του γράφοντας «πιστεύω πως αναγκαίο θα ήταν η κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου να ρυθμιστεί (για τέτοιες υποθέσεις τουλάχιστον) να μετράει σε μήνες και όχι σε δεκαετίες όπως το παρελθόν», φέροντας ως παράδειγμα της υποθέσεις της Siemens και του C4i.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις