Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η επικίνδυνη κίνηση που κάνουν όλες σχεδόν οι γυναίκες στο ντους
ΥΓΕΙΑ

Η επικίνδυνη κίνηση που κάνουν όλες σχεδόν οι γυναίκες στο ντους

Το ντους μπορεί να αποτελέσει πηγή αυξημένου κινδύνου για βακτηριακή μόλυνση και για κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου! Το θέμα αφορά εκείνες τις γυναίκες, οι οποίες συνηθίζουν να κατευθύνουν την ροή του νερού απευθείας στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων και ειδικότερα στον κόλπο τους. Η Joelle Brown, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο, […]

ντους

Το ντους μπορεί να αποτελέσει πηγή αυξημένου κινδύνου για βακτηριακή μόλυνση και για κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου!

Το θέμα αφορά εκείνες τις γυναίκες, οι οποίες συνηθίζουν να κατευθύνουν την ροή του νερού απευθείας στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων και ειδικότερα στον κόλπο τους.

Η Joelle Brown, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι η σχέση μεταξύ του ντους στον κόλπο και του καρκίνου των ωοθηκών την εξέπληξε.

Αν και οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν ντους στον κόλπο τους, πολλές συνεχίζουν να το κάνουν, επειδή θεωρούν ότι αυτό έχει θετικά οφέλη για την υγεία τους.

Η Helen Knox, κλινική νοσοκόμος, ειδικός στην αντισύλληψη και τη σεξουαλική υγεία, δήλωσε: Το ντους στον κόλπο είναι η πρακτική της χρήσης είτε σκέτου νερού, είτε νερού αναμεμειγμένου με πρόσθετα συστατικά όπως ξύδι, καθαριστικά σώματος, ή άλλα προϊόντα, για να ξεπλυθεί το εσωτερικό του κόλπου.

Αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι το πλύσιμο του κόλπου μπορεί να προκαλέσει βακτηριακή κολπίτιδα, μια κατάσταση που προκαλεί μη φυσιολογική και μερικές φορές πολύ δυσάρεστη μυρωδιά.

Όταν ο κόλπος σας είναι υγιής, το σώμα ξέρει να τον συντηρεί και δεν υπάρχει ανάγκη να αρχίσετε στο ντους να πιέζετε νερό ή οτιδήποτε άλλο εκεί μέσα.

Στην προσπάθειά σας να καθαρίσετε το εσωτερικό του κόλπου σας μπορεί να ανατρέψετε το ισορροπημένο σύστημα.

Κολπίτιδα και χλαμύδια

Το βακτήριο του λακτοβάκιλλου είναι ένα είδος καλών βακτηρίων που υπερασπίζεται αυτό το φυσικό βιολογικό σύστημα στον γυναικείο κόλπο.

Ο λακτοβάκκιλλος παράγει γαλακτικό οξύ, υπεροξείδιο υδρογόνου και βακτηριοκίνες, που μπορεί να ακούγονται τρομακτικά αλλά στην πραγματικότητα προστατεύουν τον κόλπο σας από επιβλαβή βακτήρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση.

Ο κόλπος σας πρέπει να είναι πάντα ελαφρώς όξινος και το γαλακτικό οξύ που παράγεται από το βακτήριο Lactobacillus, κάνει τέλεια αυτή τη δουλειά.

Ωστόσο, εάν αυτή η ισορροπία ανατραπεί, κάνοντας ντους στον κόλπο σας, και φτάσετε να έχετε λιγότερα από αυτά τα βακτηρίδια, τότε θα είναι πιθανότερο να εμφανίσετε συμπτώματα μιας πάθησης όπως η κολπίτιδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις