Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τραγωδία: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό, αγκαλιασμένο, παραμονή Χριστουγέννων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό, αγκαλιασμένο, παραμονή Χριστουγέννων

Ζευγάρι στο χωριό Άνω Λεχώνια που βιοποριζόταν με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», βρέθηκαν χθες το μεσημέρι, παραμονή Χριστουγέννων, νεκροί στο κρεβάτι τους Τους βρήκε η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος, που τους επισκέφθηκε. Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 74 ετών και άνδρα 68 ετών. Άμεσα στον τόπο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι […]

Ασθενοφόρο

Ζευγάρι στο χωριό Άνω Λεχώνια που βιοποριζόταν με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», βρέθηκαν χθες το μεσημέρι, παραμονή Χριστουγέννων, νεκροί στο κρεβάτι τους

Τους βρήκε η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος, που τους επισκέφθηκε.

Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 74 ετών και άνδρα 68 ετών.

Άμεσα στον τόπο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι μετέβησαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έλεγξαν κάθε στοιχείο προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας όπως και τελικά συνέβη.

Την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Το ζευγάρι, το οποίο ζούσε αποκομμένο με δική του επιλογή αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα μεγάλα προβλήματα.

Η 74χρονη είχε σκελετωθεί και δυσκολευόταν ακόμη και να σιτιστεί.

Οι συνθήκες στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι, περιγράφονται ως άθλιες.

Ο άνδρας ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως αντιμετώπιζε και εκείνος προβλήματα. Κανένας από τους δύο τους δεν είχε καμία άλλη βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα γνώριζαν από καιρό για τις δραματικές συνθήκες επιβίωσης.

Μάλιστα πριν από τρεις εβδομάδες βλέποντας ότι η υγεία της γυναίκας είχε επιδεινωθεί περαιτέρω είχαν μεταφέρει την 74χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου όμως τελικά δεν κρατήθηκε για νοσηλεία.

Παλαιότερα στην αρχή του 2018 οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει έτσι ώστε η 74χρονη να φιλοξενηθεί από το Γηροκομείο Βόλου, όμως εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της και έκλαιγε.

Οι υπάλληλοι παρενέβησαν και δεύτερη φορά έτσι ώστε η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες είχαν πάρει θετική απάντηση από το Γηροκομείο Καναλίων ότι βρέθηκε ένα κρεβάτι. Δυστυχώς, η 74χρονη δεν πρόλαβε να μεταφερθεί εκεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις