Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «Μαχαίρι» στις πρόσθετες αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

«Μαχαίρι» στις πρόσθετες αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων

Περικοπές στις πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, όπως είναι οι υπερωρίες, οι αποζημιώσεις ή αποδοχές για την παροχή επιπλέον υπηρεσιών που μπορεί να μην πληρώθηκαν νόμιμα, βάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Από «κόσκινο», σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews της Κυριακής, θα περάσουν το επόμενο διάστημα όλες οι πρόσθετες αποδοχές του Δημοσίου. Σκοπός να εντοπιστούν […]

γραφείο εργασίας

Περικοπές στις πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, όπως είναι οι υπερωρίες, οι αποζημιώσεις ή αποδοχές για την παροχή επιπλέον υπηρεσιών που μπορεί να μην πληρώθηκαν νόμιμα, βάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από «κόσκινο», σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews της Κυριακής, θα περάσουν το επόμενο διάστημα όλες οι πρόσθετες αποδοχές του Δημοσίου.

Σκοπός να εντοπιστούν και να αποτραπούν περιπτώσεις πληρωμών που αποδεδειγμένα παραβιάζουν τα όρια που θέτει ο νόμος.

Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, που είναι η υπέρτατη Αρχή ελέγχου των στοιχείων 768.009 δημοσίων υπαλλήλων και έχει τη μισθοδοσία του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Η παρέμβαση δεν είναι καθόλου τυχαία. Έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις καταστρατήγησης των νόμιμων πληρωμών μισθοδοσίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ορθή εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ακόμα και μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, σύμφωνα με την εφημερίδα, εξακολουθούν να υπάρχουν καταγγελίες για πλασματικές υπερωρίες, έξοδα κίνησης – «μαϊμού», συμμετοχές σε ανύπαρκτες επιτροπές, που αποτελούν πραγματικές δημοσιονομικές νάρκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα που συστάθηκε στο Γενικό Λογιστήριο, με εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, για να τρέξει όλο το εγχείρημα, θα τυποποιήσει τις διαδικασίες διασταυρώσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Τα αποτελέσματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής και από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων για τη διενέργεια περαιτέρω στοχευμένων ελέγχων, προκειμένου να αποτραπούν ή να εντοπιστούν μη νόμιμες πληρωμές.

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των δημοσιονομικών Αρχών μπαίνουν το 2019 28 φορείς του Δημοσίου, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παράλληλα, μπαίνουν κι άλλα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, στα οποία θα πραγματοποιηθεί έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος.

Οι έλεγχοι αφορούν κυρίως των οικονομική διαχείριση των φορέων, καθώς για τη συντριπτική πλειονότητά τους υπάρχουν καταγγελίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις