Αθήνα

°C

Πέμπτη

21

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Για πρώτη φορά στα χρονικά, ληστεία στη βορειότερη τράπεζα του κόσμου – Εντελώς για κλάματα!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ληστεία στη βορειότερη τράπεζα του κόσμου – Εντελώς για κλάματα!

Αν και πρόκειται για εγκληματική δράση, προκαλεί γέλιο λόγω ανοησίας! Ένας ληστής έβαλε στο “μάτι” τη βορειότερη τράπεζα του κόσμου, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό. Ωστόσο, δεν είχε σχεδιάσει καλά τα βήματά του, με αποτέλεσμα να του περάσουν άμεσα κιόλας, χειροπέδες. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που διαπράττεται ένοπλη ληστεία στο αρχιπέλαγος στον […]

αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ

Αν και πρόκειται για εγκληματική δράση, προκαλεί γέλιο λόγω ανοησίας!

Ένας ληστής έβαλε στο “μάτι” τη βορειότερη τράπεζα του κόσμου, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό. Ωστόσο, δεν είχε σχεδιάσει καλά τα βήματά του, με αποτέλεσμα να του περάσουν άμεσα κιόλας, χειροπέδες.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που διαπράττεται ένοπλη ληστεία στο αρχιπέλαγος στον Βόρειο Πόλο 

Φυσικά ο ληστής συνελήφθη πολύ γρήγορα, αφού μάλλον δεν είχε υπολογίσει πως δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής από το αραιοκατοικημένο, παγωμένο νησί, ούτε είχε κάπου να κρυφτεί.

«Είχαμε μια ένοπλη ληστεία γύρω στις 10.40 το πρωί. Ένας ένοπλος άρπαξε ένα χρηματικό ποσό. Συνελήφθη πολύ γρήγορα» στο κέντρο της πόλης Λονγκγέαρμπγεν, της πρωτεύουσας του νησιού Σπιτσβέργη, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη, ούτε το ποσό που κατάφερε να πάρει από την τράπεζα. Τα χρήματα βρέθηκαν επάνω του.

Στη συνέχεια, η αστυνομία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για κάποιον αλλοδαπό που επισκεπτόταν το αρχιπέλαγος.

Έχει μεταφερθεί στο Τρόμσε, στην ηπειρωτική Νορβηγία, προκειμένου να ανακριθεί και να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Η ληστεία, ήταν εξαρχής καταδικασμένη σε παταγώδη αποτυχία.

Στο Λονγκγέαρμπγεν των 2.000 κατοίκων όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και το αεροδρόμιο είναι η μοναδική “πύλη εξόδου” που έχουν.

Συνολικά στο αρχιπέλαγος ζουν 3.000 άνθρωποι και άλλες τόσες πολικές αρκούδες. Αυτήν την περίοδο του έτους, ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ στα νησιά και η θερμοκρασία πέφτει μέχρι και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Η αποτυχία του ληστή προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

“Η πιο απερίσκεπτη ληστεία στην ιστορία της Νορβηγίας” έγραψε ένας χρήστης στο Twitter ενώ ένας άλλος σχολίασε ότι “μάλλον ξέχασε να σχεδιάσει τον τρόπο διαφυγής του”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις