Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Ριχάρδος σπάει τη σιωπή του: Ήταν όλα φιάσκο, φέρνω λεφτά στα Ταμεία του κράτους (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ριχάρδος σπάει τη σιωπή του: Ήταν όλα φιάσκο, φέρνω λεφτά στα Ταμεία του κράτους (vid)

Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Μαζί σου», έκανε λόγο για πανηγυρική δικαίωσή του, όσον αφορά στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού. «Ήταν ένα φιάσκο. Οι Αρχές παρακολουθούσαν περίπου 130 ενεχυροδανειστήρια, τα δικά μου τα είχαν κάνει όλα ένα, συν άλλα 129. Πουλάγαμε όλοι στην Τουρκία, υπήρχαν μεσάζοντες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι άλλοι, από εμένα πήγαιναν […]

Ριχάρδος-Μυλωνάς-Αλέξης-Κούγιας.jpg

Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Μαζί σου», έκανε λόγο για πανηγυρική δικαίωσή του, όσον αφορά στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

«Ήταν ένα φιάσκο. Οι Αρχές παρακολουθούσαν περίπου 130 ενεχυροδανειστήρια, τα δικά μου τα είχαν κάνει όλα ένα, συν άλλα 129. Πουλάγαμε όλοι στην Τουρκία, υπήρχαν μεσάζοντες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι άλλοι, από εμένα πήγαιναν νόμιμα στα τελωνεία του αεροδρομίου κι έφευγαν για Τουρκία. Δόξα τω Θεώ δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στο κράτος. Ποτέ δεν έχω μπλεχτεί σε κλεπταποδοχές.

Οι εικόνες που βγήκαν στο προσκήνιο ήταν από όλα τα ενεχυροδανειστήρια. Στα δικά μου μαγαζιά δεν υπήρχε τίποτα, ούτε ναρκωτικά, ούτε όπλα. Δεν ήταν σε μένα τα όπλα, δεν έχω καμία σχέση, φαίνεται και στο κατηγορητήριο ότι δεν έχω καμία σχέση», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις κατασχέσεις που έγιναν, ο ενεχυροδανειστής είπε: «Κατασχέθηκαν ορισμένα πραγματάκια παρότι είχαν τα νόμιμα παραστατικά. Αυτά που πήρε η αστυνομία από εδώ, θα επιστραφούν. Τα ενέχυρα όλης της Ελλάδας είναι ασφαλή, να το γνωρίζει ο κόσμος. Οτιδήποτε βρέθηκε σε εμένα ήταν νόμιμα.

Ορισμένα που πήραν από τα καταστήματά μας, ζήτησαν να πάμε τους φακέλους με τα νόμιμα παραστατικά. Μου είπαν ότι θα τα δώσουν όλα πίσω. Όποιος θέλει τα παίρνει, όποιος θέλει να έρθει να τα πάρει πίσω, τα παίρνει, όποιος θέλει παραμένει με τους ευνοϊκούς όρους της επιχείρησής μας».

Σε ερώτηση για το ότι βρέθηκε χρυσός σε κρυψώνες, επεσήμανε: «Εννοείται ότι είχαμε κρύψει κι εμείς διάφορα, όπως όλοι οι επιχειρηματίες έχουν κρύπτες. Ειδικά εδώ στην Ομόνοια που βλέπουμε τι γίνεται, με κλοπές με όπλα, καλό είναι να υπάρχει ασφάλεια. Αν υπάρχει έστω κι ένας που πούλησε στα ενεχυροδανειστήριά μου, να βγει να το πει ότι δεν έχει παραστατικό από την αστυνομία. Είναι όλα καταγεγραμμένα».

«Είπαν στην αρχή ότι τα χυτήρια στην Στουρνάρη δεν είναι νόμιμα. Το είδαν μετά ότι είναι αναρτημένα όλα και οι άδειες προέρχονται από το κράτος. Εννοείται ότι θα έχεις άδεια για να έχεις χυτήριο. Δεν είναι καμουφλάζ το ότι δεν έχει βιτρίνα. Χρησιμοποιείται μόνο από τα δικά μου μαγαζιά. Δεν είναι ανοιχτό και για άλλους», είπε ο ενεχυροδανειστής, όσον αφορά στο χυτήριο στα Εξάρχεια.

Για τις εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία δήλωσε ότι: «Ο χρυσός πριν 5 χρόνια ήταν 45.000€ το κιλό, τώρα είναι 35.000€. Πέντε χρόνια στέλνω χρυσό κι έρχονται λεφτά στην Ελλάδα και στα Ταμεία του κράτους. Όταν πήγα στην Τράπεζα της Ελλάδας και τους είπα να πουλάω μόνο εδώ, μου είπαν ότι αγοράζουμε μόνο από ιδιώτες, όχι από επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις