Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σοκ στη μαθητική κοινότητα – 4 μαθητές σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ στη μαθητική κοινότητα – 4 μαθητές σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Σοκ για τη μαθητική κοινότητα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, από την αποκάλυψη της αστυνομίας, ότι και μαθητές, ηλικίας από 15 έως 17 χρόνων, εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης κάνναβης! Τέσσερις ανήλικοι είχαν ενεργό ρόλο Ήδη έχει εξακριβωθεί από το Τμήμα Δίωξης ναρκωτικών του νησιού των Φαιάκων ότι τέσσερις  ανήλικοι είχαν ενεργό […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σοκ για τη μαθητική κοινότητα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, από την αποκάλυψη της αστυνομίας, ότι και μαθητές, ηλικίας από 15 έως 17 χρόνων, εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης κάνναβης!

Τέσσερις ανήλικοι είχαν ενεργό ρόλο

Ήδη έχει εξακριβωθεί από το Τμήμα Δίωξης ναρκωτικών του νησιού των Φαιάκων ότι τέσσερις  ανήλικοι είχαν ενεργό ρόλο στη διακίνηση και στην προμήθεια ναρκωτικών στους συμμαθητές τους είτε στα σχολεία είτε στα στέκια που συχνάζει η νεολαία.

17χρονος κατείχε κεντρικό ρόλο

Για έναν 17χρονο αλλοδαπό η Ασφάλεια  αναφέρει ότι έπαιζε κεντρικό ρόλο στον συντονισμό, τόσο σε ό,τι αφορούσε τα της εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, όσο και στους ρόλους που είχε αναθέσει στον κάθε ένα από τους ανήλικους.

Οι δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή 

“Η εξακρίβωση της δράσης της οργάνωσης παρουσίασε αρκετές ιδιαιτερότητες”, ανέφερε στην επίσημη παρουσίαση ο Αστυνομικός Διευθυντής της Κέρκυρας.

Και συνέχισε: “Όπως διαπιστώθηκε και αποτυπώθηκε στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, τα 21 μέλη που αποτελούσαν τον βασικό πυρήνα της ήταν νεαρά άτομα, τέσσερα από τα οποία 15 έως 17 ετών”.

Αντίστοιχες ηλικίες είχαν και οι χρήστες στους οποίους διοχετευόταν η ακατέργαστη κάνναβη.

Νεαρής ηλικίας οι εμπλεκόμενοι 

Συγκεκριμένα οι εμπλεκόμενοι τυγχάνουν άτομα νεαρής ηλικίας, όπως και το άτομο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί για τον ρυθμιστικό του ρόλο και ορισμένοι εξ αυτών κατέχουν την ιδιότητα του μαθητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ανέπτυξαν εγκληματική δραστηριότητα προμηθεύοντας συνομήλικούς τους με ακατέργαστη κάνναβη.

Η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον τους τελευταίους οχτώ μήνες με τα προσδοκώμενα παράνομα οικονομικά οφέλη να ανέρχονται τουλάχιστον σε 150.000 ευρώ.

18χρονος προσπάθησε να εισάγει 140 κιλά κάνναβης 

“Επιπλέον διαπιστώθηκε”, δήλωσε ακόμη ο ανώτερος αξιωματικός “ότι ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 140 κιλών η οποία είχε κατασχεθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας την 17-08-2018 διαχειρίζονταν από 18χρονο αλλοδαπό μέλος της οργάνωσης, με το εκτιμώμενο όφελος της διακίνησης να ανέρχεται στο ποσό των 420.000 ευρώ”.

Τι κατασχέθηκε

Κατά την διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης στην Κέρκυρα εντοπίστηκαν στην κατοχή μέλους της οργάνωσης και κατασχέθηκαν συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 1070 γραμμαρίων, δύο  ηλεκτρονικές ζυγαριές, 670 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις