Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Βούτσης “προκαλεί” τη ΝΔ να του κάνει πρόταση μομφής, μετά τον καυγά με τον Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βούτσης “προκαλεί” τη ΝΔ να του κάνει πρόταση μομφής, μετά τον καυγά με τον Μητσοτάκη

Απάντηση στην χθεσινό έντονο καυγά ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο κ.Βούτσης εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος και από τις διαρροές συνεργατών του αρχηγού της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης προς τους δημοσιογράφους. Αυτές ανέφεραν ότι είναι πρόεδρος του ΣYΡIZΑ και όχι πρόεδρος της Βουλής. Με αφορμή αυτό, έθεσε σήμερα το […]

Βούτσης επίθεση Μητσοτάκη μομφής

Απάντηση στην χθεσινό έντονο καυγά ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ.Βούτσης εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος και από τις διαρροές συνεργατών του αρχηγού της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης προς τους δημοσιογράφους.

Αυτές ανέφεραν ότι είναι πρόεδρος του ΣYΡIZΑ και όχι πρόεδρος της Βουλής.

Με αφορμή αυτό, έθεσε σήμερα το θέμα στην διάσκεψη των προέδρων. Προκάλεσε, μάλιστα, τη ΝΔ αν θεωρεί ότι δεν κάνει σωστά τα καθήκοντά του να του κάνει πρόταση μομφής.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Βούτσης

«Έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν και γίνεται σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Άρα δεν είναι κατανοητή οποιαδήποτε διαδικασία διαρροών όπως σας έχει γίνει από χθες το βράδυ. Δεν απάντησα και ούτε πρόκειται να απαντήσω διότι σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο.

Εάν υπάρχει διάθεση από οποιαδήποτε πλευρά για να κινηθεί η διαδικασία του Συντάγματος μπορεί όποιος θέλει άνετα να κινήσει μια τέτοια διαδικασία.

Όλα τα άλλα και μάλιστα μέσω διαρροών επιβαρύνουν το κλίμα. Δεν επιτρέπουν την επίλυση ζητημάτων που πάντοτε υπάρχουν και πάντοτε πρέπει να επιλύονται.»

Πάντως όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν κάποιος στην διάσκεψη των προέδρων έθεσε το  θέμα της  πρότασης μορφής είπε όχι κανείς δεν μίλησε.

H “επίθεση” Μητσοτάκη

Αφορμή για τον καυγά στάθηκαν οι φωνές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και η μη παρέμβαση του κ. Βούτση προκειμένου να σταματήσουν.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για αυταρχισμό αλλά και για κομματική συμπεριφορά χαρακτηρίζοντάς τον κομματικό πρόεδρο και όχι πρόεδρο όλης της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε μια διακοπή από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης αγριεμένος απευθύνθηκε προς το μέρος της.

«Είπατε κάτι; Αν είστε κουρασμένη περάστε έξω». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Νίκος Βούτσης ο οποίος είπε στον πρόεδρο της ΝΔ να απευθύνεται μέσω του ιδίου στους βουλευτές.

Ακολούθησε έντονος διάλογος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις