Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκοπιανό: Το Μαξίμου “βάζει χέρι” στον Καμμένο για τις δηλώσεις του περί παρέμβασης του ΠτΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό: Το Μαξίμου “βάζει χέρι” στον Καμμένο για τις δηλώσεις του περί παρέμβασης του ΠτΔ

Το Μαξίμου βάζει στον «πάγο» τον Πάνο Καμμένο και την τελευταία πρόταση του σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο μικρός κυβερνητικός εταίρος είχε προτείνει σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Είχε ζητήσει και παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Συμφωνία, εφόσον ψηφιστεί από την ΠΓΔΜ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται […]

Μαξίμου Καμμένο ΠτΔ

Το Μαξίμου βάζει στον «πάγο» τον Πάνο Καμμένο και την τελευταία πρόταση του σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο μικρός κυβερνητικός εταίρος είχε προτείνει σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Είχε ζητήσει και παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Συμφωνία, εφόσον ψηφιστεί από την ΠΓΔΜ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται ότι το τελευταίο διάστημα δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδο στις σχέσεις τους.

Νέο «αγκάθι» απετέλεσαν όσα δήλωσε το Σαββατοκύριακο από το συνέδριο της νεολαίας των ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος κάλεσε το Συμβούλιο των Αρχηγών να μπλοκάρει τη συμφωνία.

Πηγές από την κυβέρνηση, πάντως, παρέπεμπαν ευθέως στην Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια, διαμηνύοντας ότι «δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάδειξης αλυτρωτισμού».

Αντιθέτως, όπως λένε, «όσες αλυτρωτικές αναφορές υπήρχαν στο Σύνταγμα της γείτονος, τελικώς διαγράφονται από αυτό.

Συνεπώς δεν έχει νόημα η συζήτηση πόσο δε μάλλον η εμπλοκή του ΠτΔ».

«Στην ψηφοφορία οι βουλευτές θα αναλάβουν την ευθύνη τους»

Με φόντο, επίσης, τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ (στην εφημερίδα «Ποντίκι») ότι ο πρωθυπουργός τον έχει διαβεβαιώσει ότι κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα από συνομιλίες με κυβερνητικούς καταλαβαίνει κανείς οτι από την κυβέρνηση δε θέλουν να μπουν σε μια τέτοια συζήτηση.

Από το Μαξίμου απαντούν διακριτικά ότι δεν σχολιάζουν καμία εσωκομματική συζήτηση ούτε στους ΑΝΕΛ, ούτε στο ΚΙΝΑΛ, ούτε στο Ποτάμι.

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπήκε πότε ούτε πρόκειται να μπει σε παζάρια και συναλλαγές» σχολιάζουν αρμόδιες πηγές.

Ξεκαθαρίζουν όμως ότι «τα κόμματα και οι βουλευτές έχουν διαμορφώσει την άποψή τους.

Η ψηφοφορία στη Βουλή θα διεξαχθεί με ανοιχτά χαρτιά και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στο εθνικό συμφέρον»!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις