Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Βόμβα στον ΣΚΑΪ – Το καμένο αυτοκίνητο στο “μικροσκόπιο” της Αντιτρομοκρατικής – Ποια οργάνωση “βλέπουν”
ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στον ΣΚΑΪ – Το καμένο αυτοκίνητο στο “μικροσκόπιο” της Αντιτρομοκρατικής – Ποια οργάνωση “βλέπουν”

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένα καμένο αυτοκίνητο, στην περιοχή των Πετραλώνων, έχει μπει στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης κατά του κτηρίου του ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο. Όπως έγινε γνωστό το αυτοκίνητο, μάρκας OPEL είχε κλαπεί και στη θέση των πραγματικών του πινακίδων […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα καμένο αυτοκίνητο, στην περιοχή των Πετραλώνων, έχει μπει στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης κατά του κτηρίου του ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο.

Όπως έγινε γνωστό το αυτοκίνητο, μάρκας OPEL είχε κλαπεί και στη θέση των πραγματικών του πινακίδων κυκλοφορίας οι άγνωστοι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει πινακίδες πλαστές με τον ίδιο αριθμό για να μην υποψιάσουν την Αστυνομία σε τυχαίο έλεγχο.

Καθώς σχεδόν πάντα μετά από παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς ,οι δράστες συνηθίζουν να παραδίδουν τα μέσα διαφυγής στις φλόγες για την εξαφάνιση τυχόν αποτυπωμάτων η γενετικού υλικού, δόθηκε εντολή να ερευνηθούν σε όλη την Αττική περιπτώσεις πυρπολισμού οχημάτων.

Στην οδό Ανθίου 7, σε ένα στενάκι χωρίς κίνηση στα Πετράλωνα, βρέθηκε το καμένο “απαλλοτριωμένο” ΙΧΕ το οποίο εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους βομβιστές για να μεταφέρουν, να τοποθετήσουν τη βόμβα και να διαφύγουν έως τα Πετράλωνα.

Σε ό,τι αφορά την τρομοκρατική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την τοποθέτηση της ισχυρότατης βόμβας-περίπου δέκα κιλά ζελατοδυναμίτιδα με ΤΝΤ– στο κτήριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, όλες οι υποψίες πέφτουν στην Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Η Ο.Λ.Α είναι η μόνη ίσως ενεργή οργάνωση η οποία κατά περιόδους επιτίθεται με ισχυρούς ωρολογιακούς μηχανισμούς σε κτήρια, με συμβολικό χαρακτήρα, ενώ έχει εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις και με καλάσνικοφ.

Τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε με πολλά κιλά εκρηκτικών ήταν αυτή κατά του Εφετείου Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως τον Δεκέμβριο του 2017, όπου μάλιστα ένας από τους αγνώστους, μέσα από ΒΑΝ πυροβόλησε με καλάσνικοφ στον αέρα όταν ο αστυνομικός φρουρός αντελήφθη ότι δύο άτομα πλησίαζαν με μια μεγάλη τσάντα στα χέρια!

Η Ο.Λ.Α ανέλαβε την ευθύνη με μακροσκελή ανακοίνωσή της κατά της Δικαιοσύνης κυρίως, έχοντας προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές, στοχεύοντας σαφώς ακόμη και τη στατικότητα του κτηρίου.

Πρόσφατα και μετά την τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας πάνω σε μοτοσυκλέτα, έξω από την οικία του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου η οργάνωση αυτή μπήκε και πάλι στο κάδρο των υπόπτων οργανώσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει και ανάληψη ευθύνης.

Κάποιοι τότε θεώρησαν ότι η βόμβα στον κ. Ντογιάκο που δεν εξερράγη τυχαία, ήταν έργο… μαθητευόμενων βομβιστών. Φαίνεται πια ότι έκαναν λάθος.

Το γεγονός ότι είχαν χρησιμοποιήσει πυρίτιδας από κροτίδες δεν είχε να κάνει με το ότι δεν… έβρισκαν άλλη εκρηκτική ύλη, αλλά για το ότι ήταν κατοικημένη περιοχή στον Βύρωνα και δεν ήθελαν να βάλουν σε κίνδυνο γείτονες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις