Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαισιόδοξοι οι Έλληνες: Δεν βλέπουν καμία βελτίωση μετά την έξοδο από τα μνημόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Απαισιόδοξοι οι Έλληνες: Δεν βλέπουν καμία βελτίωση μετά την έξοδο από τα μνημόνια

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες για την πορεία της οικονομίας και τα προσωπικά τους οικονομικά μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, όπως προκύπτει από έρευνα του ΕΒΕΑ.  Ενδεικτικό είναι πως το 69% των πολιτών δεν βλέπει καμία βελτίωση στα οικονομικά του μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα που […]

Έλληνες-έρευνα-μνημόνια.jpg

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες για την πορεία της οικονομίας και τα προσωπικά τους οικονομικά μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, όπως προκύπτει από έρευνα του ΕΒΕΑ. 

Ενδεικτικό είναι πως το 69% των πολιτών δεν βλέπει καμία βελτίωση στα οικονομικά του μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε η εταιρεία PULSE για λογαριασμό του ΕΒΕΑ το διάστημα 25-27 Νοεμβρίου 2018, σε δείγμα 802 ατόμων στο Νομό Αττικής.

Τι δείχνει η έρευνα

Το 62% των ερωτηθέντων είναι απαισιόδοξο για το αν θα υπάρξει βελτίωση της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, ενώ το 29% να δηλώνει αισιόδοξο.

Το 57% απαντά ότι είναι απαισιόδοξο για την προσωπική του οικονομική κατάσταση, ενώ το ένας στους τρεις έχει διαφορετική αίσθηση.

Το 47% απάντησε πως είναι αναγκαίες οι πρόωρες εθνικές εκλογές για τη βελτίωση της οικονομίας, ενώ το 41% είπε πως δεν είναι αναγκαίες.

Το 66% την αξιολογεί αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις επενδύσεις.

Οι τρεις στους πέντε αξιολογούν αρνητικά και τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τη στήριξη ευάλωτων οικονομικά τάξεων, άνεργων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Μάλιστα αυτό  επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Eurostat για το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα.

Στην ανάγκη «.. προσλήψεων νέου και κατάλληλου προσωπικού στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, και της Ασφάλειας» συμφωνεί το 74% και στην ύπαρξη «…περιθωρίου μείωσης στα δημοτικά τέλη και τους φόρους της περιοχής σας», το 67%.

Ένας στους δύο θα μπορέσει να εξοφλήσει όλες τις φορολογικές – ασφαλιστικές υποχρεώσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις