Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πετρόπουλος: Διαψεύστηκαν πανηγυρικά όσοι προεξοφλούσαν νέες περικοπές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος: Διαψεύστηκαν πανηγυρικά όσοι προεξοφλούσαν νέες περικοπές

«Διαψεύστηκαν πανηγυρικά, όσοι προεξοφλούσαν νέες περικοπές» δηλώνει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος «Η κυβέρνηση έβγαλε οριστικά τη χώρα από τα μνημόνια και έβαλε τέλος στις μειώσεις που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζονται και δεν θα γίνουν νέες περικοπές» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, «με […]

Τάσος-Πετρόπουλος-

«Διαψεύστηκαν πανηγυρικά, όσοι προεξοφλούσαν νέες περικοπές» δηλώνει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος

«Η κυβέρνηση έβγαλε οριστικά τη χώρα από τα μνημόνια και έβαλε τέλος στις μειώσεις που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Δεν χρειάζονται και δεν θα γίνουν νέες περικοπές» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, «με την ψήφιση της διάταξης που έχουμε καταθέσει στη Βουλή, καταργούμε τις μειώσεις που είχε επιβάλει το ΔΝΤ και η αντιπολίτευση ήλπιζε να γίνουν».

«Όλοι οι νυν συνταξιούχοι και όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης, μέχρι 31-12-2018, δεν θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2019, καμία περαιτέρω περικοπή ή μείωση στη σύνταξή τους ούτε στην κύρια ούτε στην επικουρική.

Επιπλέον, 620.000 κύριες συντάξεις θα είναι, από την 1η Ιανουαρίου 2019, αυξημένες, μετά τον επανυπολογισμό, με βάση το ν. 4387/16.

Οι πρώτες αυξήσεις είναι ύψους 20 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα και θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τις 21 Δεκεμβρίου, με τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου.

Η μέση αύξηση θα φτάσει τα 99 ευρώ το μήνα, στην πενταετία. Όσες συντάξεις εκδόθηκαν με βάση το ν. 4387/16 και έχουν διαφορές, συγκλίνουν σταδιακά στο ίδιο ύψος με τις “παλιές” συντάξεις και οι “παλιές” συναντώνται σταδιακά με τις “νέες”» διευκρινίζει ο κ. Πετρόπουλος.

Τις προηγούμενες ημέρες, κατατέθηκε σχέδιο νόμου οι διατάξεις του οποίου προβλέπουν την κατάργηση, από την 1η Ιανουαρίου 2019, των ρυθμίσεων που όριζαν περικοπή:

– Της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες, κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016, κύριες συντάξεις, κατά το μέρος που δεν υπερβαίνει το 18% της καταβαλλόμενης, κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016, σύνταξης.

– Της οικογενειακής παροχής και του επιδόματος συζύγου που εξακολουθεί να συγκαταβάλλεται με τη σύνταξη για όσους εφαρμόζονται οι προϊσχύσασες του ν. 4387/2016 διατάξεις.

– Της προσωπικής διαφοράς που προβλεπόταν για τις καταβαλλόμενες, κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016, επικουρικές συντάξεις, κατά το μέρος που δεν υπερβαίνει το 18% της καταβαλλόμενης, κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016, σύνταξης.

– Των προσωπικών διαφορών που προβλέπονται στην παρ. 2 του άρθρου 94 του ν. 4387/2016 για τους συνταξιούχους, των οποίων οι αιτήσεις συνταξιοδότησης κατατέθηκαν/κατατίθενται εντός των ετών 2016, 2017 και 2018.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις