Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δάκρυα και χειροκρότημα 10 λεπτών στο “αντίο” της Μέρκελ – Καθολική, μητέρα, λάτρης των AC/DC η διάδοχος
ΚΟΣΜΟΣ

Δάκρυα και χειροκρότημα 10 λεπτών στο “αντίο” της Μέρκελ – Καθολική, μητέρα, λάτρης των AC/DC η διάδοχος

Με ένα χειροκρότημα που κράτησε δέκα λεπτά οι σύνεδροι του CDU αποχαιρέτησαν όρθιοι την Άνγκελα Μέρκελ από την ηγεσία του κόμματος. «Τώρα είναι η ώρα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο», είπε με δάκρυα η Μέρκελ στο τέλος της ιστορικής της ομιλίας της. «Σήμερα, αυτή την ώρα, αυτή τη στιγμή μ’ έχει κατακλύσει το αίσθημα της ευγνωμοσύνης. […]

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ διάδοχος της Μέρκελ

Με ένα χειροκρότημα που κράτησε δέκα λεπτά οι σύνεδροι του CDU αποχαιρέτησαν όρθιοι την Άνγκελα Μέρκελ από την ηγεσία του κόμματος.

«Τώρα είναι η ώρα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο», είπε με δάκρυα η Μέρκελ στο τέλος της ιστορικής της ομιλίας της.

«Σήμερα, αυτή την ώρα, αυτή τη στιγμή μ’ έχει κατακλύσει το αίσθημα της ευγνωμοσύνης. Ήταν μεγάλη η χαρά μου, ήταν τιμή για μένα. Σας ευχαριστώ!».

Η Άνγκελα Μέρκελ παρακολούθησε κι ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που ετοίμασαν προς τιμήν της τα μέλη του Προεδρείου του κόμματος, με μουσική επένδυση το τραγούδι «Thank you for the days» των Kinks.

«Ευχαριστούμε για την ανθρωπιά, την σοβαρότητα, τον χαρακτήρα, το τσαγανό και το χιούμορ, για το θάρρος. Χαιρόμαστε για αυτό που έρχεται», αναφερόταν στο βίντεο.

Οι σύνεδροι κρατούσαν πλακάτ με την φράση «Ευχαριστούμε αρχηγέ, για τα 18 χρόνια ηγεσίας».

«Αυτό σήμερα δεν είναι αποχωρισμός. Είναι η αφορμή για το ευχαριστώ», είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ, παρουσιάζοντας το δώρο του στην απερχόμενη Πρόεδρο.

Την μπαγκέτα του μαέστρου Κεντ Ναγκάνο, ο οποίος διηύθυνε την ορχήστρα της εμβληματικής Φιλαρμονικής του Έλβα στην 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κατά την Σύνοδο της G20 που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Αμβούργο.

Αν και ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη της ηγεσίας του CDU, η Μέρκελ δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι προτίθεται να εξαντλήσει τη θητεία της στην καγκελαρία.

«Δεν χρειάζομαι ηγετικό πόστο για να παραμείνω συνδεδεμένη με το κόμμα μου – άλλωστε είμαι ακόμη καγκελάριος», τόνισε.

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ διάδοχος της Μέρκελ

Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1962 στο Φέλκινγκεν του κρατιδίου Ζάαρλαντ που βρίσκεται στα γαλλογερμανικά σύνορα.

Από το 1999 έως το 2018 ήταν βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο του Ζααρμπρίκεν, από το 2000 έως το 2011 διετέλεσε υπουργός σε διάφορα υπουργεία. Εσωτερικών, Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από το 2011 δύο φορές πρωθυπουργός του κρατιδίου.

Τον Φεβρουάριο του 2018, εξελέγη Γενική Γραμματέας του κόμματός της κατόπιν προτάσεως της Μέρκελ με το συντριπτικό ποσοστό 98,87%.

Εξελέγη Πρόεδρος του CDU με ψήφους 517 έναντι 482 του αντιπάλου της Φρίντριχ Μερτς.

Μέρκελ

Για την προσωπική της ζωή λίγα είναι γνωστά. Ο πατέρας της ήταν δάσκαλος και η μητέρα της νοικοκυρά. Είναι παντρεμένη από το 1984 με τον μηχανικό Χέλμουτ Καρενμπάουερ και έχει 3 παιδιά.

Από τότε που άρχισε να ασχολείται με την πολιτική το σπίτι και τα παιδιά τα ανέλαβε ο σύζυγός της.

Σπούδασε στις πόλεις Τρίερ και Ζααρμπρίκεν Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες.

Στα social media δεν ανεβάζει θέματα ιδιωτικής φύσεως. Tα χόμπι της είναι ο αθλητισμός, ο χορός και η μουσική.

“Μίνι Μέρκελ” κατά τον γερμανικό Τύπο

Παρότι επελέγη από την Καγκελάριο, η 56χρονη Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ δεν θεωρεί απαραίτητο να ταυτίζεται μαζί της και σε ό,τι αφορά τις απόψεις της.

Φαν της χαρντ-ροκ μπάντας AC/DC, ήταν διάσημη στο κρατίδιό της και επειδή κάθε χρόνο στο Καρναβάλι εμφανιζόταν ως «Γκρέτελ» ή καθαρίστρια του Κοινοβουλίου.

Ως Πρωθυπουργός διοργάνωνε συχνά τον «πρωινό καφέ με την Ανεγκρέτ», στον οποίο οι πολίτες μπορούσαν να συζητήσουν μαζί της τα προβλήματά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις