Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κούγιας: Η αστυνομία μάζεψε 100 άτομα και τα έκανε “εγκληματική οργάνωση”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούγιας: Η αστυνομία μάζεψε 100 άτομα και τα έκανε “εγκληματική οργάνωση”

Για σύγχυση στην Αστυνομία και όχι μόνο κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Ριχάρδου. «Όταν αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση, δεν υπήρχε το κυρίαρχο έγγραφο. Υπήρχε μόνο μία κατάθεση ενός εκτελωνιστή, τον οποίο πήραν από το δρόμο και δεν απευθύνθηκαν στην αρμόδια αρχή. Η αστυνομία κάνει μία έρευνα επί δύο χρόνια και επειδή υπάρχει σύγχυση, […]

Κούγιας

Για σύγχυση στην Αστυνομία και όχι μόνο κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Ριχάρδου.

«Όταν αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση, δεν υπήρχε το κυρίαρχο έγγραφο. Υπήρχε μόνο μία κατάθεση ενός εκτελωνιστή, τον οποίο πήραν από το δρόμο και δεν απευθύνθηκαν στην αρμόδια αρχή.

Η αστυνομία κάνει μία έρευνα επί δύο χρόνια και επειδή υπάρχει σύγχυση, μάζεψε 100 διαφορετικούς ανθρώπους και τους έκανε εγκληματική οργάνωση. Από αυτούς που συνέλαβε, κράτησε 69. Η μία δικογραφία έγιναν δύο».

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραλείψεις που εντοπίστηκαν στη δικογραφία είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκληση της προφυλάκισης των οκτώ προσωρινά κρατουμένων για την υπόθεση.

Ανάμεσά τους και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

Ο κ. Κούγιας εξήγησε ότι από το 2010 οι ενεχυροδανειστές λειτουργούν με νόμιμο τρόπο.

Πρόσθεσε ότι «πολλοί από αυτούς έχουν ανοίξει ένα δίκτυο με αυτούς που κλέβουν τα κοσμήματα».

«Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο κύκλωμα, όλοι αυτοί μεταξύ τους δεν γνωρίζονται.

Η αστυνομία το παρουσίασε έτσι κάνοντας ένα τρικ. Πήρε όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους συνέδεσε με δύο Τούρκους, ο ένας εκ των οποίων παίρνει χρυσό από όλη την Ελλάδα για να το εξάγει στον αδελφό του, στην Τουρκία», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αντί να αποτανθούν στην ΑΑΔΕ να ρωτήσουν για τους δασμούς, η Αστυνομία -και δεν θέλω να πιστέψω ότι συμμετέχουν οι εισαγγελείς- δεν έκαναν το αυτονόητο», σημείωσε ο ίδιος.

«Αντιθέτως, πήγαν σε κάποιον φίλο τους ιδιώτη και ρώτησαν τι ισχύει όταν εξάγεται χρυσός σε τρίτες χώρες, γιατί αυτός ήξερε ότι πρόκειται για τον Ριχάρδο.

Ο Ριχάρδος εξήγαγε από το 2014 μέχρι τώρα χρυσό αξίας 54 εκατομμυρίων ευρώ από το τελωνείο του αεροδρομίου», ανέφερε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις