Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αιχμές από το υπ. Προστασίας του Πολίτη για Ριχάρδο: Οι εισαγγελείς έδιναν εντολές στην ΕΛΑΣ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αιχμές από το υπ. Προστασίας του Πολίτη για Ριχάρδο: Οι εισαγγελείς έδιναν εντολές στην ΕΛΑΣ

Αιχμές κατά της Δικαιοσύνης αφήνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ανατροπή στην υπόθεση Ριχάρδου «Για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια». Μάλιστα προσθέτουν ότι «η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων. Οι οποίοι […]

Αιχμές κατά της Δικαιοσύνης αφήνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ανατροπή στην υπόθεση Ριχάρδου

«Για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια».

Μάλιστα προσθέτουν ότι «η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων.

Οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσοι οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης».

Ολική ανατροπή στην υπόθεση των 8 κρατουμένων ανάμεσα τους και ο Ριχάρδος

Η ανακρίτρια ανεκάλεσε την προσωρινή τους κράτηση εκτιμώντας, ότι δεν υφίσταται θέμα λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία.

Οι 8 κρατούμενοι δεν αποφυλακίστηκαν ακόμη. Η εισαγγελία δεν έχει δώσει ακόμη την σύμφωνη γνώμη της στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει διαφορετική νομική άποψη για το θέμα της λαθρεμπορίας, επικαλούμενη άλλες διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις.

Η επόμενη δικονομική κίνηση που μελετούν οι συνήγοροι υπεράσπισης τους είναι η κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την αποφυλάκιση των οκτώ.

Ήδη οι συνήγοροι ετοιμάζονται για την κίνηση αυτή, υποβάλλοντας πρόσφυγες που θα κριθούν από τρεις πλέον δικαστές, μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι η αποφυλάκιση των οκτώ θα καθυστερήσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις